Selvom du er 100år gammel bør du kende til denne hemmelighed
med at, indbage kød. Indbagt svinemørbrad med bacon, grøntsager
og ost serveret med hasselbagte kartofler og salat.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 – 3 pers.)
250g butterdej
100g bacon, sliced
150g løg, skåret i små tern
150g champignon, skåret i skiver
150g peberfrugt, rød i små tern
2g salt
2g sort peber
150g mozzarella, revet
1 stk. svinemørbrad, ca.
5g salt
2g sort peber
5g hvidløgs pulver
100g smør, blødt
1 stk. æg, let pisket til dejen
7g sesamfrø, drysses over dejen
Salat:
1 stk. tomat, i små tern
20g salatløg
100g ananas, frisk skåret i mundrette stykker
75g sukkerærter, skåret i mindre stykker
50g feta ost, i tern
40g yoghurt
2g sort peber
2g salt
Start med at, soigner mørbraden, fjern den store sølv sene og så
meget fedt som du synes. Hak og skær grøntsagerne i skiver/tern.
bred dejen ud på bordet og læg baconskiver tæt sammen på dejen
skær mørbraden i en passende længde så det passer til baconskiverne
på dejen, læg en stribe af grøntsager midt på baconskiverne.
Rør det bløde smør sammen med salt, peber og hvidløgspulvert, spar
ikke på hvidløgspulvert. Smør nu mørbraden med blandingen af det
rørte smør, hele vejen rundt. Læg mørbraden på grøntsagsstriben på
dejen, luk nu enderne af baconet sammen om mørbraden, drys med
mozzarella på toppen og luk dejen op omkring mørbraden.
Med en saks klippes der små trekantet huller i dejen på toppen af
mørbraden, ca. 4 striber på langs af mørbraden, dejen smøres med
letpiskede æg og drysses med sesamfrø.
Sættes i en forvarmet ovn på 180gr. varmluft i 30 – 35 min. til den er
gylden udenpå. Trækker i ca. 15 min. og er klar til servering.
Salat, alle ingredienserne til salaten blandes i en skål og er klar til
servering, med hasselbagte kartofler
Dagens tallerken, Indbagt svinemørbrad med bacon, grøntsager og ost
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar