Lækker syrlig kage, med en lækker blød konsistens.
køkkenet kalder
Ingredienser: (15 stk.)
330g sukker
175g smør, stuetemperatur
1 stk. citron
300g mel
2 – 3 spsk. birkes
1 knsp. Salt
2½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
4 stk. æg
¾ dl. creme fraiche 38%
¾ dl. sødmælk
Glasur:
250g flormelis
1 stk. citron
evt. Lidt vand
Start med at tænde ovnen på 180gr. varmluft
pisk sukker, smør og citronskal fra 1 citron med elpisker i
en skål ca. 2 min. tilsæt æg et af gangen og pisk kort, fortsæt
til der ikke er flere æg.
tilsæt mælk og creme fraiche til dejen
Kom mel, birkes, salt, vaniljesukker og bagepulver i en ny skål
og bland sammen, vend melblandingen i det øvrige
tilsæt citronsaften fra en citron til dejen og evt. lidt pasta farve
beklæd en bradepande 23x23cm med bagepapir og fordel dejen
bag kagen i 25 min. Hvis den begynder at tage for meget farve
så læg et stykke stanniol over
lad den køle af på en bagerist.
Glasur:
bland flormelis og citronsaft sammen og tilsæt evt. vand. Rør ingredienserne godt
sammen, kan tilsættes lidt konditorfarve hvis det ønskes.
stil glasuren til side og lad den trække lidt.
Når kagen er afkølet, skæres toppe af sådan at kagen er lige tyk over det hele
ca. 3 cm. skær med en skarp kniv eller en kagedelere som kan indstilles til den
tykkelse man ønsker.
Smør toppen med en blød smørcreme, som laves af blødt smør med et par
spsk. florsukker i, røres godt sammen så det bliver blødt og til at arbejde med.
efterfølgende når toppen er smurt sættes kagen i fryseren i ca. 30 min. til
smørcremen er blevet fast.
Fordel glasuren over kagen og drys med lidt citronskal og stil kagen på køl.
skær kanterne pænt lige af når glasuren er stivnet
klar til smagsprøve.
Dagens kage, Citronkage med birkes og glasur, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar