En rigtig gammeldags forret til fest eller konfirmation, stod valget
næsten altid imellem tarteletter med høns og asparges eller
hønsesalat og især denne på en skive ananas.
Det forstår man godt, for det smager forrygende med ananas
Køkkenet kalder
Ingredienser: ( 4 pers.)
400g hønsekød, kogt
1 ds. Aspargessnitter, konserves
250g Champignon i skiver
3 – 4 skiver bacon sliced
Dressing:
2 dl. Mayonnaise
1 dl. Creme fraiche 38%
½ tsk. sukker
Salt og peber
1 tsk. karry, mild
Anretning:
4 skiver ananas, frisk
1 bakke Karse, frisk
1 stk. Tomat
Start med at hælde vandet fra asparges og lad dem dryppe godt af
Champignon skæres i skiver (nemmeste på æggedeleren)
Hønsekødet skæres i tern
Bacon steges på en tør varm pande.
Dressing:
Røre du selv mayonnaisen skal du bruge:
1 stk. æggeblomme
1 tsk. vineddike
2 dl. Olie, smagsneutral f.eks. solsikkeolie
salt og peber
Pisk æggeblomme, vineddike, sennep, salt og peber luftigt
Tilsæt olie meget lidt ad gangen, og pisk det godt sammen
Fortsæt med at tilsætte olie til du har den konsistens som du ønsker
Mayonnaisen, sukker, salt og peber samt karry røres sammen
Tilsæt Creme fraiche,
Asparges, champignon, og hønsekød vendes i dressingen.
Stil det koldt indtil den skal bruges
Ananassen skrælles og skæres i skiver på ca. ½ cm tykkelse
Anretning: Portions anret hønsesalaten på den friske ananas
Bacon lægges på og der pyntes med tomatbåde og klippet karse
Serveres med flutes eller ristet brød
det er tid til servering
Dagens tallerken, Hønsesalat Hawaii med ciabattabrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar