Hellefisken er en meget lækker fisk, god i smagen, fast i konsistensen,
men en lidt dyr fisk. Hellefisken er grønlændernes favoritfisk og en af
de få fisk, som de også kan fiske om vinteren ved at hugge hul i isen.
Fisken hører til flynderfamilien, men afviger dog lidt fra de øvrige
flynder ved at være mindre tilknyttet bunden og ved ligeledes at
svømme mere oprejst, og derved er begge kropssider farvede og
muskuløse. Det er en eftertragtet fisk og det er der ikke noget at sige
til, med sit hvide og faste kød er det en delikatesse.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2pers)
500 g hellefiskefilet, uden skin
1 stk. æg
50 g parmesan, revet
Salt og peber
2 spsk. Smør/olivenolie
Pasta med squash.:
200 g pasta
1 stk. squash
1 spsk. Smør/olivenolie til stegning
1 bundt dild
Hummersauce.:
2 dl. Fløde/mælk
½ hummerterning
Rød karrypasta
Salt og peber
Start med at salte fisken i 20 – 30 min.
Skyl fisken fri for salt og dup den tør
Skær den ud i portion stykker
Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel
I en anden tallerken rives parmesan ost
Vend fisken i æg og derefter i parmesan
Steg fisken i smør/olivenolie på en pande med moderat varme
4 minutter på hver side, til overfladen er gylden og sprød
Tages af panden og holdes varm til serveringen
Pasta med squash.
Kog pastaen efter anvisning på posen
Skyl squashen, flæk den på langs
Skær den i meget tynde strimler på et mandolinjern eller en kniv
Når pastaen er kogt, skylles den under koldt vand
Lad pastaen dryppe godt af for vand
Steg squashstrimlerne i olivenolie og smør på en pande
I meget kort tid ca. ½ – 1 min
Til de netop falder lidt sammen
Vend den afdryppede pasta i sammen med hakket dild.
Hummersauce.:
Tag 2 dl. Fløde/mælk i en lille skål
Tilsæt ½ hummerterning
Lad det stå lidt til hummerterningen er opløst
Varm det forsigtig op i en lille kasserolle
Smag til med karrypasta, salt og peber
Er konsistensen for tynd, jævn med lidt maizena.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Hellefiskefilet, pasta med squash og hummersauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar