Selvom det er sommer, kan der godt komme dage hvor det er svært,
at tro på når man stikker hovedet udenfor. Det er en af de dage i dag.
Derfor får man også lyst til en gammel kendt ret, som kogt
hamburgerryg med grøntsager.
Hamburgerryg er en udskæring af svin, der er saltet og røget.
Udskæringen er af svinekam eller af svineryggen. Hamburgerryg
koges og kan servers som varm ret. Hamburgerryg spise dog også
kold som skiveskåret pålæg, og med et utal af forskelligt tilbehør.
Vi går i gang
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
700 g hamburgerryg
1 dusk timian, frisk
1 dusk persille, frisk
3 – 4 stk løvstikkestilke, friske
4 stk. laurbærblade
4 stk. gulerødder
½ stk. blomkål, i buketter
2 stk. porre
6 stk. kartofler
Burre bland.:
1½ spsk. Vinaigre
1½ dl. Hvidvin, tør
1½ spsk. Skalotteløg, finthakket
125 g smør
Salt og hvid peber
Lidt citronsaft
Start med at lægge hamburgerryggen i en gryde med vand
Vandet skal dække hamburgerryggen, sæt det over varmen og kog op
Når det skummer fjernes skummet, krydderierne tilsættes
Skru ned for varmen og læg låg på.
Koges ved svag varme i 20 min.
Tag gryden fra varmen og lad kødet hvile i vandet i 30 min.
Koges eller dampes al dente, de må ikke koges helt i smadder.
Sæt en gryde over varmen med kartoflerne, vand og salt
Koges i 15 – 20 min.
Rens porrerne og skær dem i stykker på ca. 10 cm.
Koges i ca. 15 min
Gulerødderne skrælles top og rod skæres af
Koges i 12 – 15 min.
Blomkål deles i buketter
Koges i 7 – 8 min.
Burre blanc.:
Vinaigre, hvidvin og skalotteløg kommes i en lille gryde.
Kog det hele godt igennem uden at det tager farve
Reducer det til ca. 1/3 del
Hæld det gennem en si og kom det tilbage i gryden
Tag gryden fra varmen
Pisk et par klumper koldt smør i gryden
Når smørret er smeltet eller meget blødt, kommer der yderlige et par
klumper i og der piskes, forsæt sådan til alt smørret er brugt
gryden sættes nu over varmen igen, varm op til lige under
kogepunktet, mens der piskes
det skal have en cremeagtig konsistens
gryden trækkes fra varmen og der piskes endnu et øjeblik
smag til med salt, peber og citronsaft.
Kødet tages op af kogevandet og skæres i pæne skiver
Grøntsagerne lægges på et fad
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Kogt hamburgerryg med grøntsager og burre bland,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar