I dag tager vi et stykke af grisen, vel nok det bedste stykke for mange,
nemlig fileten. Fileten er stykket af kammen, hvor alt fedt er skåret fra
og dermed et magert stykke kød.
Saltet og røget bliver det til hamburgerryg, men desværre bliver
det meste af det kød vi køber stiksaltet og bliver derfor alt for salt
der skal være en fin balance mellem salt, røg og kødets fine smag,
så smag på kødet inden tilberedningen, er den for salt så læg den
i koldt vand nogle timer.
Denne ret bliver ikke kogt, som eller kunne hjælpe lidt på saltet,
men tilberedt i ovn og dermed beholder hamburgerryggen alt sin
kraft og smag.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 pers)
6 – 700 g hamburgerryg
300 g spinat, hakket
4 stk gulerødder
3 – 4 stk forårsløg eller porre, kun det hvide
2,5 dl piskefløde/mælk
3 spsk dijon-sennep
4 spsk brun farin
6 stk kartofler
salt
peber
maizena, til jævning
Start med at blande dijonsennep og brun farin
Rør det godt sammen og smør det på den blanke side af et
stykke stanniol som passer til hamburgerryggen.
Pak hamburgerryggen ind i stanniolet med sennepsblandingen på
Læg den i et ildfast fad med ca 2 dl vand i bunden
Varm ovnen op til 200 gr alm ovn
Sæt fadet med hamburgerryggen i ovnen i ca 40 – 45 min
Der beregnes en stegetid på 60 min pr. kg kød
Skræl gulerødderne og orden løg/porre
Læg dem i en sigte som passer ned i gryden hvor kartoflerne koges
Sæt kartoflerne over at koge med lidt vand og salt
Når kartoflerne koger sættes sigten med grøntsagerne over
kartoflerne låget på toppen af sigten, koges ca 20 min
Hak spinaten og kom det i en gryde sammen med piskefløden
Sæt det over at koge, når det koger skrues ned så det står og simre
Spinat og fløde koges ind til en passende konsistens
Smag til med salt og et drys sukker
Fadet med stegen tages ud af ovnen når tiden er gået
Står nu og trækker imens kartoflerne tages op af gryden og pilles
Sigten med grøntsagerne, får lige 5 min mere over vandet til
kartoflerne. Stegen pakkes ud
Fonden som er i pakken blandes med vandet i fadet som det stegte i
Hældes i en gryde som varmes op
Tilsæt 1½ – 2 dl mælk/fløde
Pisk det godt igennem og man har en sennepssauce.
Jævn saucen med lidt maizena
Skær stegen i pæne skiver
Det er tid til anretning.
Dagens tallerken, Hamburgerryg i folie med flødestuvet spinat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar