Foliebøffer (eller bøf i stanniol) var en yndet ret tilbage i slut 80’erne, og selv om retten
måske er lidt retro, så holder den stadig! Det tager ikke mange minutter at forberede
det hele, og så passer det sig selv i ovnen lige til det skal serveres, saucen kommer fra
grøntsager og bøf i pakkerne. Så en virkelig nem og hurtig ret.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 – 4 pers.)
500g Hakket oksefars
4 skiver rød cheddar ost
250g champignon
2 stk. løg
1 stk. grøn peberfrugt
2 – 3 stk. tomater
salt og peber
flydende fedtstof.
Start med at forme kødet til 4 stk. store bøffer
krydr med salt og peber og brunes på en varm
pande i lidt flydende fedtstof
når bøfferne er brunet, lægges de på hvert sit stykke stanniol
med et stykke ost på toppen.
Hak champignonerne og løg, kom dem på panden i fedtstoffet
lad dem sauterer lidt, tilsæt peberfrugt i tern og tomatbåde
krydr med salt og peber og lad dem simre et øjeblik.
Fordel grønsagsblandingen på bøfferne med ost, luk folien om bøf og
grøntsagerne som små pakker og læg dem i et ildfast fad
sæt det i ovnen ved 200gr. i 15 – 20 min.
Hassel bagte kartofler:
Skrab eller skræl kartoflerne
stik en kødnål igennem kartoflen, ca. 1 cm. fra den ene side
Når kødnålen er kommet hele vejen igennem
skæres der fra den modsatte sid snit ned i kartoflen, ca 3-4mm brede, ned til kødnålen
og trækkes derefter ud igen.
Lægges i et ildfast fad og smøres med smeltede smør eller flydende fedtstof og
drysses med timian og salt
Sættes i ovnen på 200gr. i ca. 60min. eller i Princessen på 180gr. i 45 min. og sammen
med bøfferne i pakker de sidste 15 min.
Server bøffen med hassel bagte kartofler og evt. salat eller surt
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Hakkebøf i folie med hassel bagte kartofler og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar