Let sommeranretning, man ikke går galt i byen med,
men kan også spises med velbehag på andre tidspunkter
af året.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers. )
600g kartofler
500g hakket oksekød
olivenolie til stegning
smør til stegning
Salt og peber
Béarnaise creme:
1 dl. Cremefraiche 38%
½ spsk. Bearnaiseessens
1 tsk. Estragon, tørrede
½ tsk. Sukker
½ tsk. citronsaft
salt
Salat:
2 stk. hjerte salater
2 spsk. olivenolie
1 stk. rødløg, lille
1 tsk. æbleeddike
½ tsk. honning
salt og peber
1 spsk. finthakkede frisk estragon
Til servering:
1 håndfuld bredbladet persille
Skrub kartoflerne rene og kog dem møre i letsaltet vand
form kødet til 4 lige store hakkebøffer, krydr med salt og peber
steg dem i olie og smør på en varm pande
i ca. 5 min. på hver side.
Bearnaise creme:
rør cremefraiche sammen med essens, estragon, sukker og
citronsaft og smag til med salt.
flæk hjertesalaterne og pensl med lidt olie på skærefladen
steg salaten på panden ved høj varme, til den falder lidt sammen
ca. 1 min. på hver side.
Anret salaten på et fad. Pil løget, skær det i tynde skiver
og fordel dem over salaten.
rør eddike og honning sammen, tilsæt ca. 1 spsk. oli under
omrøring og rør, til dressingen samler sig. Smag til med salt
og peber og drys med finthakket frisk estragon
hæld dressingen over salaten og server hakkebøffer, kartofler
persille og beaernaisecreme.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Hakkebøf og salat med kold beaernaisecreme
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar