Forskellige svampe og jordskokker passer rigtig godt til hinanden.
Sammen med æble og rosmarin bliver det et lækkert tilbehør
til mange retter, både til hverdag og fest.
Og sammen med en hakkebøf så er smagsoplevelsen helt i top.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers)
Bøf:
300g oksekød, hakket
1 bdt. Krydderurter
Salt og peber
1 – 2 spsk. Olivenolie
Ælt kødet med hakkede krydderurter
Form til 2 stk. hakkebøffer
Krydr med salt og peber
Varm olien på en pande
Steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side
Tag dem af panden og lad dem hvile lidt
Klar til servering.
Saute:
150g jordskokker
200g svampe, gerne forskellige
1 stk. æble
1 stk. løg
1½ dl. Fløde
1 spsk. Soya, kinesisk
1 spsk. Smør eller olivenolie
1 fed hvidløg
1 kvist rosmarin, frisk eller timian
Salt og peber
1 spsk. Nødder, groft hakket
Lidt citronsaft + koldt vand
Start med at skrubbe jordskokkerne godt
Skær dem i helt tynde skiver
Kom jordskokkerne i koldt vand med citronsaft
Skær æblet i kvarte og fjern kernehuset
Skær æblet i tynde både
Skær svampene i kvarte
Pil løget og skær det i både
Si vandet fra jordskokkerne
Smelt smørret/olien og rist jordskokkerne et par min. ved jævn varm
Tilsæt svampe, løg, æbler, presset hvidløg og hakket rosmarin/timian
Tilsæt fløde og kinesisk soya Steg ved god varme til det er mørt
Smag til og krydr med salt og peber
Drys groft hakket nødder på toppen ved servering.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken. Hakkebøf med jordskokke-svampe saute,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar