Vi finder ingredienser frem til gullasch.
Gullasch er en gryderet fra Ungarn. Gryderetten er ofte regnet
som Ungarns nationalret.
Engang bestod den af finskåret oksekød i krydret sovs.
I dag består den af kød, paprika, tomater, kartofler, løg,
hvidløg og porrer.
Retten kan serveres med kartoffelmos, brød, nudler eller makaroni.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser:(4 pers)
6 – 800 g oksekød i tern, klump eller inderlår
2 stk. løg
2 fed hvidløg
2 stk. gulerødder
2 stk. peberfrugter, rød
2 spsk. Smør
3 – 4 spsk. hvedemel
4 spsk. Paprika, edelsüss
2 spsk. Tomatpuré
1 ds. Tomater, hakkede
2 dl. Oksebouillon
2 – 3 stk. laurbærblade
Salt og peber
Evt. lidt maizena til at jævne gullaschen med
Tilbehør:
kartoffelmos eller ris Evt. Creme fraiche
Hak løgene og snit hvidløgene fint
Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver
Skær peberfrugten i store tern
Skær kødet i store tern ca. 2½ x 2½ x 2½ cm.
Kom mel krydret med salt, peber og 1 spsk. Paprika i en plastpose
Kom kødterningerne i posen og ryst den godt, så melet
fordeler sig hele vejen rundt
Smelt smørret i en gryde og brun kødet deri ved høj varme
Tag kødet op og læg det i en skål
Kom løg og hvidløg i gryden og svits det et øjeblik
Tilsæt gulerødder og peberfrugt, svits det lidt, skal ikke brune
Tilsæt resten af paprikaen, tomatpuré og steg et øjeblik
Kom kødet tilbage i gryden
Tilsæt hakkede tomater, oksebouillon og laurbærblade
Lad gullaschen simre under låg i ca. 1½ – 2 timer
Smag til salt og peber
Jævn evt. retten med maizena
Tid til servering.
Dagens tallerken, Ungarsk Gullasch med kartoffelmos og surt,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar