I disse tour de france tider kan man jo lige bagen en gulerodskage.
Gulerodskage er kage, der indeholder gulerødder blandet i dejen.
De fleste moderne gulerodskageopskrifter har frosting af hvid flødeost.
Nogle gange tilsættes nødder som valnødder eller pekannødder i
kagedejen samt krydderier som kanel, ingefær og stødte krydderi.
køkkenet kalder
Ingredienser: (14 – 16 stykker)
1 spsk. flydende fedtstof
1 dl. Kokosmel, groft
3 stk. æg, store
250g sukker
220g hvedemel
2 tsk. natron
2 tsk. kanel, stødt
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. chili, stødt
250g fintrevet gulerødder
1½ dl. Solsikkeolie eller rapsolie
50g Cashewnødder/mandler, groft hakket
Creme:
200g friskost, Philadelphia
100g smør, blødt
200g flormelis
1 stang vanilje, kornene
Start med at finde en springform frem 24 cm i diameter
sæt bagepapir i klem på bunden og smør kanterne med
flydende fedtstof.
drys lidt groft kokosmel på den indvendige kant af formen
og drej den langsomt rundt, så kokosmelet fordeler sig.
Kom æg og sukker i en skål og
Pisk det hvidt og luftigt
bland de tørrede ingredienser
hvedemel, natron, kanel, vaniljesukker og chili
riv gulerødderne på et rivejern og
bland dem med melblandingen
Rør olie, cashew nødder og gulerodsblandingen i æggemassen
bland godt, og hæld dejen i formen.
Bag den i nederste del af ovnen ca. 50min.
lad kagen afkøle ligt på en bagerist, og løsn forsigtigt kanten
lad den køle helt af.
Creme:
flæk vaniljestangen og skrab kornene, bland dem lidt sukker
gnid korn og sukker godt sammen så kornene skiller sig.
pisk/rør friskost og vaniljekorn/sukker sammen.
pisk smør og flormelis i osten og pisk det til en hvid, luftig masse
sæt små toppe af cremen, på toppen af kagen med en sprøjtepose
klar til servering.
Dagens tour de france kage, Gulerodskage medcashewnødder og ostecreme
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar