Så er der igen gæstemenü på programmet, og på grund af varmen bliver det
til en 2 retters menü.
Selvom chuck eye steak vokser i popularitet, er mange stadig uvidende om
lækkerheden af en grillet chuck eye steak. Disse bøffer er lige så møre, og
saftige som rib-eye. Med stigende oksekødspriser er chuck steaks en god
budgetvenlig mulighed.
Hovedret: Grillet Chuck eye steak med pomme fritter, bearnaise sauce og
Tomatsalat med vandmelon, agurk, purløg og græskarkerner

Dessert: Chokolademousse med top at flødeskum, frysetørret hindbær

Dagens dessert, Chokolademousse

Ingredienser: (4 pers.)
2 stk. Chuck eye steak a’ ca. 400g
5 – 600g pomfritter
salt og peber
lidt olie til stegningen
Start med at, krydre chuck eye’s steak med salt og peber,

her må man godt være lidt rundhåndet med krydderierne,
et godt lag på begge sider.
Stil dem tildækket på køl i mindst 2 timer før de ser grillen.
Steges god af i grillen på direkte varm på begge sider så de får en
god stegeskorpe, derefter flyttes de til indirekte varme, alt
i alt skal de have 4 – 5 min sammenlagt på hver side
indertemperatur 60 – 62 gr. tages af grillen og hviler i 10 min.
før steaken skæres ud i pæne skiver.
tilbered pomfritterne efter anvisning på posen
klar til servering.
Bearnaise sauce: (4 pers.)

Ingredienser:
200 g Smør, klaret
4 stk. æggeblommer
1 spsk. Bearnaiseessens
½ spsk. Estragoneddike
1 spsk. Balsamico, hvid
Evt. lidt citronsaft
1 bundt estragon, fransk
Salt og hvid peber
Start med at klare smørret, kom det i en lille kasserolle

Sæt den over svag varme og lad smørret smelte
Kom ingredienserne til saucen i en lille kasserolle,

undtagen den friske estragon og det smeltede smør
pisk det sammen over meget svag varme, når det begynder at tykne,
tilsættes lidt smeltet smør, men kun lidt ad gangen samtidig med at der
piskes, men pas på varmen, får det for meget varm så skiller det,
træk gryden fra varmen ind imellem, fortsæt til den ønskede konsistens
er opnået, smag til med salt, peber og citron
tilsæt det finthakkede estragon.

Kom nu bearnaisesaucen over i en stuetempereret skål, så den ikke
fortsætte med at få varme, og dermed skiller.
klar til servering

Dagens hovedret, Grillet Chuck eye steak med pomme fritter, bearnaise sauce og
Tomatsalat med vandmelon, agurk, purløg og græskarkerner
Velbekomme
Chokolademousse

Chokolademousse er en yndet dessert, hvor de fleste former for musse
fremstilles som piskede fromager, hvor halvdelen af den letpiskede fløde
erstattes med stivpiskede æggehvider. De støbes/anrettes i serverings-
skåle, da de ikke er egnede til at vende ud.
køkkenet kalder

Ingredienser (4 pers.)
4 æggeblommer
70g sukker
½ stang vanilje
125g chokolade 67%
evt. lidt blød nougat.
4 stk. æggehvider, piskede
1 dl. let piskede fløde
3 stk. husblas
Start med at lægge husblas i blød i en skål med koldt vand
flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med lidt sukker

del æg i blomme og hvide i hver sin skål, tilsæt sukker til æggeblommerne,
og vaniljemarv

Pisk æggeblommerne let og luftig

Pisk æggehviderne stive til de danner toppe

Pisk 1 dl. fløde let, næsten til skum.
Chokoladen smeltes over vandbad, og husblassen smeltes

i den varm chokolade, trækkes fra varmen og køler lidt ned
æggeskummet vendes sammen med chokoladen og de

piskede æggehvider. Den let piskede fløde vendes hurtigt i

Anrettes i portionsglas og køles ned i køleskab min. 3 -4 timer

gerne til dagen efter. Chokolademousse kan dekoreres med
flødeskum, frugt m. m. ved serveringen
klar til servering

Dagens dessert, Chokolademousse med flødeskum, frysetørrede hindbær og guldstøv
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar