• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Koldskåls Musse med jordbærsmag

3. august 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

Ingen sommer uden koldskål, men hvorfor ikke prøve en
ny version? Server en frisk silkeblød koldskålsmousse
med jordbærsmag, som afslutning på en lækker middag.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 portioner)
2 dl. Kærnemælk
2 dl. Cremefraiche 18%
1 dl. Jordbærsaft, koncentreret
3 blade husblas
1 stk. vaniljestang
1 stk. citron, saften fra den ½ – 1
50g sukker, sødemiddel svarende til sukkeret, gerne flydende
1 tsk. vaniljesukker
1 stk. æggehvider
1 tsk. rød konditorfarve
150g friske jordbær
1 spsk. sukker
8 stk. kammerjunker eller andet knas
citronmelisse til pynt.

Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud

del vaniljekornene med en lille smule sukker
pres saften af citronen, og kom den i en lille gryde

sammen med vaniljekorn, varm blandingen op uden den koger og smelt husblassen

i den varme væske, tilsæt koncentreret jordbærsaft og rør godt rundt,
tilsæt sødemiddel lad det afkøle lidt, og tilsæt det så til kærnemælk og
cremefraichesen piskes godt sammen, tilsæt 1 tsk. rød konditorfarve og
smag til med evt. mere sødemiddel og citronsaft.
Pisk æggehviderne til stive toppe, og fold lidt af koldskålsmassen i

fold resten i, så æggehviderne fordeles jævnt

stil skålen på køl, og rør i moussen en gang imellem, når moussen
begynder at sætte sig, hældes den på portionsglas.

Fordel moussen i 4 portions glas, og stil dem på køl i mindst 3 – 4 timer
gerne natten over, indtil de er stivnet.

skær jordbærrene i halve, og bland dem med 1 spsk. sukker
lad dem trække i køleskab i min. ½ time.
knæk kammerjunkerne i mindre stykke, som fordeles over
fordeles over moussen sammen med jordbærrene.
det er tid til servering.

Dagens dessert, Koldskåls-musse med jordbærsmag og kammerjunker
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Dessert

Previous Post: « Gulerodskage med cashewnødder og ostecreme
Next Post: Rejer i kartofler med krydderurt mayonnaise »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme