I dag prøver vi noget nyt og bager nogle lækkerer grovboller med hampemel og frø.
Som en af ganske få planter er hamp en virkelig god proteinkilde og et super alternativ til
animalsk protein fra kød og mælkeprodukter. Faktisk indeholder hampefrø med sine cirka
30-35% protein mere protein pr. gram end noget andet frø i verden – og mere protein
pr. 100 gram end kød, fisk og æg! (kilde: Hverdagsmad med hamp – det nye superfood)
Ingredienserne kan købes i et hvert velassoteret supermarked eller i helsekost-butikker
bageriet kalder
Ingredienser: (ca. 14 – 15 stk.)
5 dl. Lunken vand
25g gær
2 spsk. Olivenolie eller hampeolie
2 tsk. dadel sirup, eller anden sirup
10g salt
100g hampemel
75g ristede hampefrø
75g hørfrø
100g 5 korns blanding
500g Mel Tipo 00
20g Enzym booster
Start med at opløse gæren i det lunkne vand
tilsæt salt, hampemel, hampefrø og hørfrø
bland tipo 00 mel med 5 korns blandingen og Enzym booster
tilsæt hvedemelsblandingen til væsken og ælt dejen,
til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 min.
(det bedste sted er i ovnen, ind i ovnen, luk lågen, tænd lyset, det giver
ca. en hæve temperatur på 23 grader)
Dejen tages nu ud på et meldrysset bord
form dejen til boller ca. 100g pr stk. og lad dem efterhæve
på pladen med bagepapir i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 220gr. alm. ovn
bag dem ved 220gr. i ca.18 min.
tages ud af ovnen og køler af på en bagerist
klar til servering.
Dagens mellemmåltid, Hamp-bolle med smør og hybenmarmelade
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
(PS, har en lækker lidt syrlig smag som står godt til smør og hybenmarmelade,
et rigtigt lækker mellemmåltid og så er det jo sundt også uden at man bliver rundtosset)
Skriv et svar