Silden er vores og hele det nordlige Atlanterhavs mest almindelige fisk.
Størrelsen varierer meget, fra 17 cm til 30 cm.
Høstsild som fanges om efteråret er de mest fede sild og største
Silden kan bruges til mange forskellige retter og denne her er en
specialitet fra Fejø.
Mange vil nok ryste på hoved af den, men den smager fantastisk godt
Det som mange syntes er ulækkert er at silden behandles lige fra
havet som den ser ud. Uden at blive renset og med hoved og det hele
saltet i 2- 6 døgn, kogt i let saltet vand, spist til et stykke groft rugbrød.
Man skal tænke på, at når man skærer et snit i ryggen og vipper hele
fileten til side, så ligger indmaden pænt pakket ind i bugbenene og
det skal ikke spises.
Grønsaltede sild bliver også kaldt en rigtig “herreret”
Køkkenet kalder
Ingredienser: ( 1 – 2 pers.)
3 stk. sild, frisk fra havet, skal ikke renses
3 – 4 dl. groft salt
Kogelage:
1-2 liter vand
½ – 1 dl. eddike
1 spsk. salt
1 spsk. hel peber
3 – 4 stk. laurbærblade
1 stk. løg
1 stk. gulerod
Tilbehør:
Groft rugbrød
krydderfedt/smør
Star med at salte silden, i en passende bakke lægges lidt salt i bunden
Silden ovenpå dækkes med salt og stilles på køl
Efter et døgn er silden klar, jo flere døgn silden saltes, jo saltere bliver den
Jeg foretrækker 1 – 3 døgn, så er silden tilpas salt
En stor gryde, hvor silden kan være i, sættes over varmen
Tilsæt vand og ingredienserne til kogelagen
kog lagen igennem i ca. 10 minutter
Læg silden i kogelagen og lad dem simrer i 2 – 3 min.
Træk gryden fra varme og lad den stå i ca. 10 min.
Silden tages forsigtigt op af gryden
Serveres med groft rugbrød med fedt/smør og det gør ikke noget med en
lille snaps til.
Så er det tid til servering
Dagens frokosttallerken, Grønsaltede sild med groft rugbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar