Nemt, lækkert grøntsagsfad som tilbehør eller som en ret i sig selv til en
kødløs dag. Med den klassiske ostesovs som passer godt til grøntsager og
pastaretter.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers.)
1 stk. Squash grøn i skiver
500g blomkål i små buketter, brug stokken i tynde skiver
250g broccoli i små buketter, stokken i tynde skiver
25g smør
½ liter Mornaysauce
100g gratineringsost
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Skær squashen i tykke skiver ca. 1 cm.
Sæt en pande over varmen ved kraftig varme
Smelt smørret gyldent
Steg squash skiverne ca. 1 min. på hver side
Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad ca. 20 x 30 cm.
Hæld saucen over grøntsagerne
Drys med ost, salt og peber
Bag midt i ovnen ca. 25 min ved 200gr.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Grøntsagsfad med blomkål, broccoli, squash og brød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Mornaysauce:
100g Ost revet, gerne emmentaler
25g mel
1 tsk. muskatnød
25g smør
4 dl. Sødmælk
Salt og peber
Smelt smør i en lille gryde under svag varme
Rør mel i og lad det bage lidt
Tilsæt mælken lidt ad gangen, under konstant piskning
Skru op for varmen og pisk godt
Pas på den ikke brænder på, men skal dog næsten op og koge
Tilsæt osten og lad den smelte sammen med saucen
Smages til med salt, peber og revet muskatnød.
Klar til brug.
Skriv et svar