Disse svineribben i landlig stil er stegt på lav varme og i mere end 2 timer, tilsat
den yndlings BBQ sauce over ribbenene. Perfekt til middag, weekend frokoster
eller komsammen, disse ribben vil helt sikkert være et af dine meste efterspurgte
måltider!
Køkkenet kalder
Ingredienser: ( 2 pers.)
800g stegestykke med ribben
1½ tsk. paprika
¼ tsk. chilipulver
¼ tsk. hvidløgspulver
¼ tsk. løgpulver
1 ¾ tsk. salt
1 tsk. peber, sort
115g ketchup
1 spsk. honning
60 g æblecidereddike
½ spsk. worcestershire sauce
½ spsk. hakket chili
Start med at tænde for ovnen på 150 gr.
skær sværen af ribbenstegen og skær sværen ud i strimler,
kan steges og bruges til flæskesvær, skær stegen ud i 4 stk.
ca. 3 cm. i bredden, læg dem i et
ildfast fad med låg, eller lav et låg af stanniol som slutter tæt.
pensl med 1 spsk. olivenolie, og læg ribben stykkerne i fadet
rør paprika, chilipulver, hvidløgspulver, løgpulver, ¾ tsk.
af saltet og ½ tsk. peber sammen i en skål, indtil det er
blandet. Drys alle sider af ribbenene med krydderiblandingen
og læg ribbenene i et enkelt lag, i formen.
dæk tæt med alufolie, og bag dem i ovnen, indtil ribbenene er
møre og kan trækkes fra hinanden, stegetid ca. 1½ til 2½ time
I mellemtiden piskes ketchup, honning, eddike, Worcestershire
hakket chili og resterende 1 tsk. salt og ½ tsk. peber. Pensl halvdelen på
ribben stykkerne og hæld resten af saucen i en lille skål og brug ved serveringen.
Tag ribbenene ud af ovnen og øg temperaturen til 225gr.
fjern alufolien/låg fra fadet og hæld evt. fonden fra. Drys ribbenene
med resterende del af saucen. Bag ribbenene uden låg, indtil
ribbenene er meget møre, og saucen er blevet klistret og let
glaseret på ribbenene. Serveres med kold kartoffelsalat
klar til servering.
Dagens tallerken. Griseribben i landlig stil med kold kartoffelsalat og grønt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar