Vi skulle i dag have stået ved grillen, men vejret var strålende
til alt andet end at grille. Det bliver i køkkenet ved grill-panden,
nu er det et par velvoksne skaftkoteletter jeg har fået fat i, 500 g pr. stk.
Det skal jo være en rigtig stor mand, der har knoklet hele dagen og blevet
rigtig sulten, hvis man skal sætte sådan en til livs. Der for har jeg valt, kun
at bruge en til 2 personer. Det smager jo ganske dejligt, sådan et stykke
kød – når det bare ikke bliver tørstegt, så pas på med varmen.
Vi går så i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. skaftkoteletter a’ ca. 500 g (til 4 pers)
1 dl. Soya
1 dl. Oyster sauce
90 g smør, blødt
En dusk persille
Evt. lidt hvidløg
2 stk. store bagekartofler
Lidt olie til stegningen
Serveret med årstidens salat
Start med at blande soya og oystersauce sammen
Tag et lille fad hvor koteletterne kan være i
Hæld soya/oystersauce over koteletterne
Dæk dem med film eller et låg
Lad dem marinerer i mindst 2 timer, meget gerne 7 – 8 timer
Skyl og hak persillen fint
Rør persillen i det bløde smør
Smag til med evt. mere salt, peber og hvidløg
Form kryddersmørret som en rulle på lidt køkkefilm
Læg det i fryseren i mindst ½ time
Skrub kartoflerne rene og dup dem tørre
Skær et kryds på toppen af kartoflen
Smør den udvendig med lidt olie
Læg dem på et par stykker køkkenrulle i mikroovnen
Giv dem 6 min for fuld effekt på hver side
Tag dem ud og pak dem ind i sølvpapir
Varm grill-panden op til god varme
Tag marinaden fra koteletterne og hæld det i en lille kasserolle
varm det forsigtigt op til kogepunktet , hæld det i en lille serveringsskål
Tag koteletterne og smør lidt olie på den ene side
Læg dem på grill-panden med den olierede side nedad
Smør olie på den anden side, vend den efter 2 – 3 min
De skal have fået nogle pæne grillstriber
Tag dem af panden og læg dem i et ildfast fad
Sættes i en opvarmet ovn 200 gr. I 8 – 10 min.
Vendes og skal have samme tid på den anden side 8 – 10 min
Læg kartoflerne i ovnen ved siden af koteletterne 8 – 10 min
Tages ud af ovnen, og koteletterne pakkes ind i sølvpapir og
hviler i 10 min
Skær benet fra koteletten, og skær ud i pæne skiver.
Kartoflerne pakkes ud lige inden serveringen
Tag kryddersmørret fra fryseren og skær 4 skiver
Kom 2 skiver i hver kartoffel
Server med årstidens salat
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Grillet skaftkoteletter med bagekartoffel,
kryddersmør og salat, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar