Roastbeef fra engelsk Roast Beef, ”Stegt oksekød” er oksesteg og for det
meste, i danske forretninger skåret af okseinderlår eller kalveinderlår.
Kan også tilberedes af culotte, mørbrad eller file.
Roastbeefen steges for det meste med en rød centrumkerne med en
centrumtemperatur på 58 gr. Roastbeef spises varm eller kold og som
varm oftest som oksesteg med kartofler, bearnaisesauce og garniture,
som ærter eller bønner.
Som kold i pæne skiver med flødekartofler og salat eller i tynde skiver
på smørrebrød med remoulade og ristede løg eller peberrod. Her er
opskriften på en perfekt tilberedt roastbeef, som sidder lige i skabet
hver gang.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 pers)
1 stk roastbeef af inderlår, snøret ca. 500 g
400 g kartofler
3 stk løg, gerne 1 zittauerløg og 2 skalotteløg
2 dl. Piskefløde
Evt. lidt mælk
Salt og peber
Det grønne drys til flødekartoflerne, rosmarin, persille eller purløg
eller hvad man nu er mest til.
Start med at skrælle eller skrabe kartoflerne
Skær den i tynde skiver ca. 5 mm tykke
Smør et ovnfast fad med lidt olie/smør
Læg kartoffelskiverne taglagt i fadet
Kom evt. en stilk frisk rosmarin ved kartoflerne
Krydr med salt og peber og lidt muskat, hvis man er til det.
Skræl løgene og skær dem i lidt grove stykker
Kom fløde evt mælk i en lille gryde, varm gryden op
Tilsæt de hakkede løg
Lad det småkoge i 15 – 20 min, uden låg.
Hæld den kogende fløde/mælk over kartoffelskiverne
Sæt fadet i grillen på indirekte varme i ca. 1 time
Når kartoflerne er møre tages de ud af grillen
og får det grønne drys.
Varm ca. 2 liter vand op i en gryde
Tilsæt 1 spsk. Salt og 3 – 4 laurbærblade et par stilke løvstikke
Når vandet koger, kom roastbeefen i det varme vand
Stegen skal være helt dækket af vandet
Nu skal vandet med roastbeefen stå og småkoge i 7 minutter (denne
metode kan bruges til alt rødt kød, culotte, cuvette, mørbrad og file.
Der beregnes 15 min pr. kg. kød til kogning, metoden giver altid et
perfekt resultat, en rød kerne som går over i medium rød, der går
over i rosa og en stegeskorpe der er gennemstegt) Roastbeefen tages
op af det kogende vand
Ligger nu og trækker lidt, uden at være pakket ind
Pensel med lidt olie og krydr med salt og peber
Brunes nu på direkte varme på grillen eller en pande på komfuret
Jeg har så valgt grillen, denne gang.
Der skal være en god stegeskorpe hele vejen rundt
Det kan tage lige fra 8 – 20 min alt efter hvor stor man har sin roastbeef
Pakkes i stanniol og trækker i 10 – 15 min
Skæres i pæne skiver
Salaten er på forunderlig vis lavet, imens det her er foregået
Og så er det tid til servering, med et godt glas rødvin til.
Dagens tallerken, Grillet Roastbeef med flødekartofler og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar