Vi lægger et par nakkekoteletter på grillen, som lige har marineret et par
timer med en god spicy marinade. Dertil laver vi en pasta tomatsauce
og en æblesalat til.
Vi skal til den.
Ingredienser.: (2 pers)
2 stk nakkekoteletter a’ ca. 210 g
Marinade.:
¼ dl. Olivenolie
1 dl. Tomatketchup
2 spsk. Brun farin
1 spsk. Soja sauce
1 spsk. Worcesterhiresauce
½ tsk. Cayennepeber
1 fed hvidløg
1 tsk. Løgpulver
1 tsk. Røget paprika
2 spsk. Teriyakimarinade, kikkoman
1½ spsk. Sød chilisauce
Lidt tabasco (kan udelades)
Salt og peber
Tomatsauce.:
½ – 1 løg, fine tern
1 ds, flåde tomater
1½ – 2 dl. Fløde/mælk
250 g Pasta, gigli ricci
Æblesalat.:
1 stk. hoved hjertesalat
20 g hasselnødder/mandler
1 stk. æble
1 spsk. Citronsaft
1 spsk. Olivenolie
Salt og peber
½ dl. Persille, hakket
Start med at blande ingredienserne til marinaden i en skål
marinaden kan gemmes i et glas og på køl, i flere måneder
Rør det hele godt sammen og lad det trække ½ time
Smør marinaden på koteletterne, begge sider
Kom dem i en plastpose og stil dem på køl 1 – 2 timer
Sæt en gryde med vand over varmen og kog det op
Tilsæt lidt salt, og kom pastaen i når det koger
Kog pastaen det antal min. Som står på posen.
Hæld pastaen i en si og kom koldt vand på.
Kom lidt fedtstof/olie på en pande og varm den op
Sauter løgene til de er klare
Tilsæt de hakkede tomater og mælk/fløde
Kog ind til en lidt cremet konsistens
Tilsæt pastaen og varm godt igennem
Rist mandler/nødder på en tør varm pande nogle minutter
Skyld salaten og skær det i strimler
Skær æblet i både
Hak mandler/nødder
Bland det hele sammen
Smag til med citronsaft, olivenolie, salt, peber og hakket persille.
På grillen steges koteletterne på direkte varme ca. 2 min på hver side
Flyttes til indirekte varme i 12 – 15 min. Låg på
Så er der klar til anretning
Dagens tallerken, Grillet nakkekoteletter med pastatomatsauce og
æblesalat, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar