I Commonwealth-landene er poussin en slagterbetegnelse for en ung kylling,
der er mindre end 28 dage gammel ved slagtning og vejer normalt 400-450 gram,
men ikke over 750 gram. Den kaldes undertiden også forårskylling.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
1 stk. Poussin ca. 450g
2 stilke timian
1 dusk persille
lidt citronskal
salt og peber
lidt olie
Bagekartoffel:
2 – 4 stk. bagekartofler, alt efter størrelse
30g smør, blødt
3 – 4 stk. sliced bacon
1 tsk. timian
2 spsk. Persille, hakket
2 blade ramsløg, fint hakket
Salat:
1 stk. icebergsalat hoved
1 dl. Mælk/fløde
2 spsk. Citronsaft
lidt sukker/flydende sødemiddel
Start med at skylle poussinen under koldt vand og dup den tør
krydr med salt og peber både ud og indvendig
fyld timian, persille og revet citronskal ind i poussinen
sæt poussinen på rotisseriet og bind lår og vinger tæt sammen.
sprøjt den let med olivenolie
Sæt den i Princessen og tryk på kylling symbolet, så begynder det at dreje rundt.
Tag poussinen ud når ovnen giver besked på at poussinen er færdig, 30 min.
Bagekartoffel:
Skrub og vask kartoflerne godt og dup dem tørre
steg baconet på en varm pande, så det bliver sprødt
læg det på fedtsugende papir
læg kartoflerne på en lille tallerken og sæt dem i micro-ovnen
sæt ovnen på fuld power og giv dem 5 – 6 min. på hver side
og bagekartoflerne er færdige
giv dem et snit på toppen, tilsæt lidt kryddersmør og bacon knas
klar til servering.
Salat:
skær eller riv salaten i grove strimler, efter den er skyllet
Pisk mælk/fløde, citronsaft og sukker/flyden sødemiddel sammen
Lad det stå til det skal serveres
lige før serveringen hældes dressingen over den strimlet salat
blande godt med dressingen og drys evt. lidt revet citronskal over
klar til servering
Dagens tallerken, Grillet poussin med bagte kartoffel, bacon og grøn salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar