Rucola eller sennepskål er en grøntsag, der hovedsagelig bruges i salater.
Rucola har været brugt som en grøntsag i middelhavsområdet lige siden
Romerrigets tid.
Den blev antaget for at være et afrodisiakum (er betegnelsen på midler
som bruges i den tro, at de øger den seksuelle lyst. Navnet kommer fra
Afrodite, kærlighedens gudinde i den græske mytologi).
Dog blev den hverken opdyrket eller videnskabeligt undersøgt før i
1990’erne. Rucola anvendt i salater, giver en frisk, krydret, lidt bitter
smag, men den bliver også kogt som en grøntsag med pasta eller til
fedtfattig kød. Nok om mytologi,
vi skal i køkkenet.
Ingredienser:(2 pers)
200 g Oksekød, magert (tykstegsfilet) i tynde skiver
1 fed hvidløg
200 g Rucola
20 g Parmesan i flager
1 stk. citron
Sort peber
Start med at presse hvidløg over kødet
Drys med sort peber.
Opvarm en stor grill-pande eller havegrillen
Spray med lidt olie
Steg kødet ved kraftig varm 1 – 2 min. på hver side
Afhængig af tykkelsen
Pak kødet i alufolie og lad det hvile, indtil det skal bruges
Skyl rucolaen og anret den på et serveringsfad
Anret kødet oven på rucolaen og pynt med parmesanflager
Giv citronbåde og Italiensk brød til.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Grillet oksekød på rucola med parmesan og
ciabattabrød, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar