• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet oksekød på rucola med parmesan

26. november 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Rucola eller sennepskål er en grøntsag, der hovedsagelig bruges i salater.
Rucola har været brugt som en grøntsag i middelhavsområdet lige siden
Romerrigets tid. 

Den blev antaget for at være et afrodisiakum (er betegnelsen på midler
som bruges i den tro, at de øger den seksuelle lyst. Navnet kommer fra
Afrodite, kærlighedens gudinde i den græske mytologi).  

Dog blev den hverken opdyrket eller videnskabeligt undersøgt før i
1990’erne. Rucola anvendt i salater, giver en frisk, krydret, lidt bitter
smag, men den bliver også kogt som en grøntsag med pasta eller til
fedtfattig kød. Nok om mytologi,
vi skal i køkkenet.

Ingredienser:(2 pers)  
200 g Oksekød, magert (tykstegsfilet) i tynde skiver
1 fed hvidløg
200 g Rucola
20 g Parmesan i flager
1 stk. citron
Sort peber
Start med at presse hvidløg over kødet  
Drys med sort peber.  
Opvarm en stor grill-pande eller havegrillen  
Spray med lidt olie

Steg kødet ved kraftig varm 1 – 2 min. på hver side

Afhængig af tykkelsen  
Pak kødet i alufolie og lad det hvile, indtil det skal bruges  
Skyl rucolaen og anret den på et serveringsfad

Anret kødet oven på rucolaen og pynt med parmesanflager

Giv citronbåde og Italiensk brød til.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Grillet oksekød på rucola med parmesan og
ciabattabrød, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet oksekød på rucola med parmesan

Previous Post: « Svinekæber langtidsbraiserede i Römertopf
Next Post: Risvandgrød/”Æbleris” med æbler og rosiner »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme