Når det er forår/sommer, sol og påsken nærmere sig eller har været der, så er det tid
til lam på grillen, og det behøver ikke at være påske for at spise lam, der er ikke noget
mere lækkert end dette stykke magre kød med den pikante smag, lækkerer grøntsager,
svampe og et godt stykke brød
Køkkenet kalder
Ingredienser: (8 pers.)
1 stk. lammekølle ca. 2½ kg.
2 fed hvidløg
1 tsk. timian
4 blade ramsløg
1 spsk. Salt
sort friskkværnet peber
300g jordskokker
50g tørrede svampe
3 spsk. Olivenolie
200g små stilktomater
100g babyspinat
1½ dl. Minimælk
1 tsk. maizena
Start med at tænde grillen
Udben lammekøllen, har du ikke selv mod på det, så få
din slagter at gøre det, men det er utroligt nemt.
placer lammekøllen på et spækbræt og skær langs med
lårbensknoglen og frilæg den hele vejen rundt, skær den
over ved knæleddet, det var så det, jeg fjerner også den
sidste knogle fra knæleddet og ned mod skanken, og det
gøres på samme måde. Snør lammekøllen med bomuldsgarn, læg evt. lidt friske
krydderurter indeni køllen f.eks. persille, ramsløg, før du
snører køllen. Sæt køllen på rotisseriet og grill køllen i ca. 45 min.
Krydr lammekøllen med pillede og knuste hvidløg, timian 1 spsk. Salt
og friskkværnet peber, smør køllen et par gange undervejs med ramsløgspesto
til centrumstemperaturen er 62 gr.
lad kølle hvile i 15 min. inden det skæres i skiver
Skyl jordskokkerne grundigt, og skær dem i små tern og
kog dem møre i letsaltet vand ca. 8min.
læg de tørrede svampe i koldt vand i ca. 30 min.
tryk vandet ud af dem.
Steg jordskokkerne og svampe i olie på en pande 3- 4 min.
tilsæt maizena udrørt i mælken, tilsæt mere mælk, hvis den bliver for tyk
vend tomater og spinat i, og krydr med ½ tsk. salt og peber
server straks med tilbehøret
det er tid til servering og meget gerne med et stykke brød.
Dagens tallerken, Grillet lammekølle med ramsløgspesto, jordskokker, svampe og spinat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar