• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Gratineret svinekødsret med peberfrugter

17. februar 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi smutter en tur til Grækenland og laver denne græsk inspirerende middagsret.
Den krydrede gryderet får smag af kanel og oregano, som i Grækenland,
Mætter og varmer på en kold vinterdag.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
350 – 400g skaftekoteletter eller nakkekoteletter
½ tsk.+3/4 tsk. salt
250 – 300 g kartofler
8 stk. cocktailpølser
1½ stk. peberfrugter, gerne i forskellige farve
1 stk. lille løg
1 spsk. Olie
½ dl. Tomatketchup
¾ tsk. kanel, stødt
1½ dl. Vand
Sort peber, friskkværnet
¼ potte persille
60 g mozzarella
Start med at afpudse koteletterne for fedt og evt. ben

Skær kødet i mindre stykker
Læg kød evt. ben i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker

Tilsæt ½ tsk. salt, og lad kødet simre under låg til det er mørt ca. 10-15min.
Sæt ovnen på 275 gr
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver

Kog dem møre i letsaltet vand ca. 5 min.

Tag dem op af gryden og lad dem dryppe af.
Rens peberfrugterne og skær dem i store tern

Pil løget og hak det fint

Steg løg og peberfrugt i olie, ca. 5 min.
Tilsæt tomatpure og kanel, rør rundt, hæld vand ved

Krydr med ¾ tsk. salt og ¼ tsk. peber
Lad det simre ca. 5 min. hak halvdelen af oreganoen og tilsæt det til retten
Lad kødet dryppe af, og læg det lagvis med kartofler og stegt peberfrugt

I ovnfaste portionsforme, riv osten groft og fordel den henover.

Gratiner midt i ovnen, ca. 8 – 10 min. pynt med resterende oregano eller
persille (jeg giver dem en tur i Princess’en)

Klar til servering.

Dagens tallerken, Gratineret svinekødsret med peberfrugter
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Lammeburger med aubergine og ost
Next Post: Farsbrød i oven med bacon og brun sovs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme