Vi smutter en tur til Grækenland og laver denne græsk inspirerende middagsret.
Den krydrede gryderet får smag af kanel og oregano, som i Grækenland,
Mætter og varmer på en kold vinterdag.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
350 – 400g skaftekoteletter eller nakkekoteletter
½ tsk.+3/4 tsk. salt
250 – 300 g kartofler
8 stk. cocktailpølser
1½ stk. peberfrugter, gerne i forskellige farve
1 stk. lille løg
1 spsk. Olie
½ dl. Tomatketchup
¾ tsk. kanel, stødt
1½ dl. Vand
Sort peber, friskkværnet
¼ potte persille
60 g mozzarella
Start med at afpudse koteletterne for fedt og evt. ben
Skær kødet i mindre stykker
Læg kød evt. ben i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker
Tilsæt ½ tsk. salt, og lad kødet simre under låg til det er mørt ca. 10-15min.
Sæt ovnen på 275 gr
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver
Kog dem møre i letsaltet vand ca. 5 min.
Tag dem op af gryden og lad dem dryppe af.
Rens peberfrugterne og skær dem i store tern
Pil løget og hak det fint
Steg løg og peberfrugt i olie, ca. 5 min.
Tilsæt tomatpure og kanel, rør rundt, hæld vand ved
Krydr med ¾ tsk. salt og ¼ tsk. peber
Lad det simre ca. 5 min. hak halvdelen af oreganoen og tilsæt det til retten
Lad kødet dryppe af, og læg det lagvis med kartofler og stegt peberfrugt
I ovnfaste portionsforme, riv osten groft og fordel den henover.
Gratiner midt i ovnen, ca. 8 – 10 min. pynt med resterende oregano eller
persille (jeg giver dem en tur i Princess’en)
Klar til servering.
Dagens tallerken, Gratineret svinekødsret med peberfrugter
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar