Der er inviteret gæster, men vinteren er ikke helt forbi endnu, så derfor bliver menüen.
Hovedret: Ungarsk gullasch med kartoffelmos og surt
Dessert: Passionsfrugt-mousse med kerner og chokoladepynt
Gullasch – Ungarsk med kartoffelmos
Vi finder ingredienser frem til gullasch. Gullasch er en gryderet fra Ungarn.
Gryderetten er ofte regnet som Ungarns nationalret.
Engang bestod den af finskåret oksekød i krydret sovs.
I dag består den af kød, paprika, tomater, kartofler, løg, hvidløg og porrer.
Retten kan serveres med kartoffelmos, brød, nudler eller makaroni.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser:(4 pers)
6 – 800 g oksekød i tern, klump eller inderlår
2 stk. løg
2 fed hvidløg
2 stk. gulerødder
2 stk. peberfrugter, rød
2 spsk. Smør
3 – 4 spsk. hvedemel
4 spsk. Paprika, edelsüss
2 spsk. Tomatpuré
1 ds. Tomater, hakkede
2 dl. Oksebouillon
2 – 3 stk. laurbærblade
Salt og peber
Evt. lidt maizena til at jævne gullaschen med
Tilbehør:
kartoffelmos eller ris
Evt. Creme fraiche
Hak løgene og snit hvidløgene fint
Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver
Skær peberfrugten i store tern
Skær kødet i store tern ca. 2½ x 2½ x 2½ cm.
Kom mel krydret med salt, peber og 1 spsk. Paprika i en plastpose
Kom kødterningerne i posen og ryst den godt, så melet fordeler sig hele vejen rundt
Smelt smørret i en gryde og brun kødet deri ved høj varme
Tag kødet op og læg det i en skål
Kom løg og hvidløg i gryden og svits det et øjeblik
Tilsæt gulerødder og peberfrugt, svits det lidt, skal ikke brune
Tilsæt resten af paprikaen, tomatpuré og steg et øjeblik
Kom kødet tilbage i gryden
Tilsæt hakkede tomater, oksebouillon og laurbærblade
Lad gullaschen simre under låg i ca. 1½ – 2 timer
Smag til salt og peber
Jævn evt. retten med maizena
Tid til servering.
Dagens tallerken, Ungarsk Gullasch med kartoffelmos og surt,
velbekomme
Dessert: Passionsfrugt- mousse med kerner og chokoladepynt
Passionfrugts- mousse
Passionsfrugt er en skøn delikatesse med sit syrligt søde frugtkød.
Frugtkødet er rødgult og geléagtigt og desuden fyldt med en mængde små frø
som er rig på proteiner, frugtkød og frø spises sammen, og smagen er syrlig og aromatisk.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 – 6 pers.)
4 stk. passionsfrugter
1 blad husblas
1 dl. Piskefløde
2 spsk. Appelsinsaft, friskpresset
2 stk. æg
1 stk. æggeblomme
½ dl. Sukker
Dekoration:
kerner fra passionsfrugter
chokoladefigurer
Start med at lægge husblassen i koldt vand ca. 10 min.
Skrab passionsfrugterne tomme
passer frugtkødet gennem en si, så kernerne fjernes
men gem kernerne
Pisk flødeskum og sæt det til side
pisk æg og æggeblomme luftigt med sukker
rør passionsfrugt og appelsinsaft i
Smelt husblassen i en gryde ved svag varme
bland det først med ¼ af æggemassen og derefter
med resten af massen.
Vend til sidst flødeskummet i
Hæld moussen i glas, stilles koldt i mindst 2 timer
Pynt med passionsfrugtkerner og chokoladefigurer før serveringen.
Chokoladefigurer:
smelt mørk chokolade, hæld det i en sprøjtepose
med en lille tyl, og sprøjt spontane figurer
lad det køle af og brug figurerne til pynt.
Det er tid til servering.
Dagens dessert, Passionsfrugt- mousse med kerner og chokoladepynt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar