Så er det tid til at inviterer gæster til spisning, hvor den står på
Kinesisk streetfood og lidt sødt
Forret: Rejer i kartoffel med krydderurt mayonnaise
Hovedret: Bao Buns med char siu BBQ-sauce og Vietnamesisk pickles
Dessert: Færøsk æblekage med karamelsauce
Forret:
Rejer i kartofler med krydderurt mayonnaise

Grønlandske skalrejer er ekstra saftige og søde, og kødet har et behageligt bid.
De har en smuk lyserød farve, og det kolde vand i de arktiske egne gør, at
rejerne vokser meget langsomt, så smagen får lov til at udvikle sig.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
300g Rejer, store evt. med skal
4 stk. Kartofler i mellem størrelse
½ bdt. Purløg
½ bdt. Persille, bredbladet
½ bdt. Dild
4 stk. Æggeblommer, evt. past.
1 stk. Citron
2 dl. Neutral olie
salt og peber
Start med at koge kartoflerne og afkøl dem
er rejerne med skal, pilles de og stilles til side

olien blendes med krydderurterne til en grøn olie, stilles på køl.

Kartoflerne udhules med en lille ske eller et parisiennejern, så der bliver en

fordybning ned i kartoflen. Gem udskrabet fra kartoflerne til senere

Pisk æggeblommerne luftige med salt og saft af en ½ citron

og tilsæt kartoffelresterne og pisk dem helt ud.

Tilsæt herefter den grønne olie lidt efter lidt til æggeblommerne og, pisk
det til mayonnaisen

har en tyk konsistens, smag til med salt og peber.
Med en udstikker laver du 4 stk. rondeller at 4 skiver rugbrød

Anret:
kom lidt mayonnaise i fordybningen på kartoflerne og hæng rejer på kanten
hele vejen rundt på kartoflen

Sæt en klat mayonnaise på hver rondel af rugbrød og sæt kartoflen med rejer
på den, hold den evt. fast med en tand stikke, pynt med lidt dild og en citronbåd

Dagens forret, Rejer i kartofler med krydderurt mayonnaise
Velbekomme.
Hovedret:
Bao Buns med char siu BBQ-sauce

Gua bao, der stammer fra Fujiansk køkken. Er en enormt populær spise
i Kina, og der findes hundredvis af variationer og udgaver af de små
åbnede dampede melboller med fyld. Det er også en populær
streetfood spise i Singapore, Malaysia, Filippinerne,
Taiwan og Nagasaki Chinatown i Japan.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 – 6 pers.)
Dejen: ca. 15 baos
1½ dl. mælk, stuetemperatur
1 dl. vand, stuetemperatur
25g gær
4 spsk. sukker
2 spsk. olie, neutral
300g fint hvedemel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
Char siu pork:
1 kg. Ribbensteg
25g char siu seasoning mix
4 spsk. Char siu bbq sauce
Vietnamesisk Pickles:
250g Gulerødder i stave
250g Daikon eller glaskål i stave
2 tsk. fint salt
2 tsk. sukker
lage:
1,5 dl. vand
150g sukker
1 spsk. fint salt
3 dl. riseddike eller hvid eddike
Tilbehør:
Agurk, skåret i stave
sort og hvid sesam
koriander eller salatblade
Chili mayo:
1 spsk. sriracha, chili pasta
3 spsk. Mayonnaise
Bao Buns:
Start med at opløse gæren i vand, mælk og olie i en lille skål

har du en røremaskine så brug den

tilsæt resten af ingredienserne og begynd at ælte
ælt den indtil hele dejen er samlet og slipper skålen

vend dejen i olie og sæt den til hævning ca. 1 time
Vend dejen ud på en melet overflade, og ælt den sammen igen

dejen rulles ud til flade ca. 5 mm tyk og stikkes ud med en ø 10cm. Udstikker
smør et tyndt lag olie ud dejen på den ene side, læg et stykke bagepapir på

med kanten til midten af dejen, og fold den sammen, så olien er i midten.
skal nu efterhæve en 30 min. i bambusstreameren.
Sæt en gryde/pande over varmen med nogle deciliter vand i, når vandet koger
kan du sætte bambusstreameren over det kogende vand.

Er nu klar til at dampe Bao Buns

Derefter skal de dampes i en bambusstreameren i ca. 15 min. ved
middelvarme, for hård varme ødelægger dejen så den bliver våd
Når de er færdige, tages de ud af bambusdamperen og køler af
så de kan tørre lidt ud inden du fylder dem
Char siu ribbensteg:
½ pose af char siu seasoning mix, gnide ind i stegen, men undlad
at komme det på sværen, da den har tendens til at bliver sort.
lægges på køl indpakket i mindst 20 min. gerne til dage efter.

Steges i ovn ved 120gr varmluft i en time, stegen tages ud af ovnen og ovnen
sættes op til 180gr. varmluft, stegen smøres med char siu bbq sauce og
sættes tilbage i ovnen i ca. 30 min.

når den er færdig skal den hvile i mindst 20 min. før du skærer den ud.
og er så klar til servering i tynde skiver.

Vietnamesisk pickles:
Kom sukker, eddike og vand i en gryde og kog indtil sukkeret er opløst

skræl daikon/glaskål og gulerødder og skær dem i stave efter eget ønske

læg grøntsagsstavene på en plan flade og drys salt og sukker
over grøntsagerne

kom grøntsagerne i et dørslag og skyl dem godt

skyl et sylteglas i atamon og kom nu grøntsagsstavene i glasset på
højkant, hæld den varme syltelage over grøntsagerne, og de skal være

dækket helt med lage. Kan bruges efter et par timer, men bliver bedre
når de har trukket i 3 – 4 dage.
klar til servering.
Chili mayo:
Ingredienserne blandes i forholdet 1:3

Agurken skæres i stave og de fleste kerner fjernes
Okonomisauce og også god dressing til Bao Buns men alt kan
bruges som fyld efter eget ønske.
Klar til servering.

Dagens tallerken, Bao Bund med char siu marineret ribbensteg og div.
Grønt med hvid og sort sesamfrø
Velbekomme
Dessert:
Færøsk æblekage med karamelsauce

Færøsk æblekage er en kage lavet af æbler skåret i meget små tern,
marengsbunde der lægges i lagvis. Kagen afsluttes med et lag
æbleskum som overhældes med karamelsauce på toppen.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (6 – 8 pers.)
4 stk. æggehvider ca. 140g
100g Perfect fit, eller 180g sukker
150g mandler, finthakkede
1 spsk. kartoffelmel
Karamelsauce:
75g lys sirup
60g perfect fit, elle 100g sukker
2½ dl. piskefløde
1 nip salt, lille
Æbleskum:
3 dl. piskefløde
25g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
200g creme fraiche
3 – 4 stk. æbler, skåret i små tern.
hasselnødflager til pynt
Start med at tænde ovnen på 160gr varmluft

pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens du
forsat pisker. Pisk til en sej og blank marengs, vend finthakkede mandler og
kartoffelmel i.

læg et stykke bagepapir på bradepanden. Fordel marengsen i 2 cirkler på

ca. 22 cm i diameter. Bag marengsbundene i ca. 35 min. lad dem køle af
på en bagerist.

Karamelsauce:
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op ved middelvarme
rør i karamellen ind imellem og lad den små koge til den bliver

tyk og gylden. Det tager ca. 30min. lad den afkøle ved stuetemperatur.
Æbleskum:
Pisk fløde, flormelis og vanilje sammen til en let skum.

Vend herefter creme fraiche og æbletern i.

Saml kage ved at placere en marengsbund på et fad og kom halvdelen af

æbleskummet på. Kom den anden marengsbund på og resten af æbleskummet

hæld karamelsaucen udover og drys evt. med hasselnødflager.
sættes på køl et par timer før serveringen.
det er tid til servering.

Dagens dessert, Færøsk æblekage med karamelsauce, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar