Til en hyggelig familiemiddag, kan der bydes på følgende sommer menû:
Forret: Krebsefarseret rødtunge timbale med hvidvinssauce,
sukkerærter og lune hvidløgsflüte
Hovedret: Sojastegte andebryst med hoisinsauce og stegte ris med kål og bacon
Dessert: Jordbær-Cheesecake med Oreos kiks med jordbær
Forret: Krebsefarseret rødtunge timbale med hvidvinssauce
Fisketimbale: (4 pers.)
4 stk. rødtungefileter
200g laksefilet uden skind
1 stk. æggehvide
1 dl. Piskefløde
½ tsk. salt
1 knsp. Cayennepeber
130g krebsehaler
2 spsk. Hakket dild
100g sukkerærter
1 dusk dild
Hvidvinssauce:
1 dl. Hvidvin, tør
1 dl. Piskefløde
1 dl. Vand
1 spsk. Koncentreret fiskefond
½ knsp. Cayennepeber
Tilbehør:
Hvidløgs flüte
1 spsk. Maizena
Fisketimbale:
Tænd ovnen på 150gr
Det er vigtigt, at alle ingredienserne har samme temperatur.
Skær laksen i mindre stykker, hak den sammen med æggehviden i
foodprocessoren, tilsæt fløde, krydr med ½ tsk. salt og cayennepeber
Lad krebsehalerne dryppe af, og hak dem, men gem nogle stykker til pynt
Bland krebsehaler og dild i laksefarsen
Kom farsen i en engangssprøjtepose
Krydr rødtungefileterne med ½ tsk. salt
Læg dem rundt indvendig i en kokotte form, som smøres,
inden fisken kommes i
Sprøjt laksefarsen i midten
Stil kokotterne i en bradepande, kom lidt vand i bradepanden så
det står ca. halvt op på kokotterne, bag midt i ovnen.
Farsens indertemperatur skal være ca. 55 gr. det tager ca. 20 min.
Tag dem ud og lad dem stå lidt og trække
Vend dem ud på tallerkenen
Hvidvinssauce:
Bland vin, fløde, vand og fond i en gryde, lad det koge ca. 5 min.
Krydr med cayennepeber
Rør maizena ud i lidt koldt vand og pisk jævningen i saucen
Lad det koge op, og blend saucen skummende med stavblenderen
Anret saucen rundt om fisken, pynt af med lidt sukkerærter i saucen,
Og lidt skovsyrer på toppen
Det er tid til servering
Dagens forret, Krebsefaseret rødtunge timbale i hvidvins sauce med flüte
Velbekomme
Hovedret: Sojastegte andebryster med hoisinsauce og stegte ris
Sojastegte andebryst:
Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. andebrystfileter a ca. 250g
4 spsk. Soja
1 tsk. stor, 5 spice-pulver
2 spsk. Honning
Hoisinsauce:
6 dl. Hønsebouillon
4 spsk. Hoisinsauce
4 skiver ingefær, frisk og tynde skiver
3½ tsk. Maizena til jævning
Lidt sesamolie
Start med at tænde ovnen på 200 gr.
Skær fedtsiden i harlekin mønster, det hjælper til at få fedtet til at dryppe under stegningen
Bland soja, 5 spice-pulver og honning i en stor skål
Vend andebrystrene i marinaden, dæk skålen med plastfolie,
og sæt den i køleskab
Hoisinsauce:
Kog hønsebouillon, hoisinsauce og ingefær godt igennem
Jævn saucen lidt med maizena rørt ud i koldt vand
Lad saucen koge yderligere 2-3 min
Hæld vand i bunden af bradepanden, (forhindrer fedt i at brænde på)
Tag kødet op af marinaden, gem marinaden til risene
Læg kødet på bradepandens rist med skindsiden opad
Steg kødet ca. 25 min. det skal være gennemstegt, men ikke tørt
Skær kødet i skiver og saml det igen, omkring risene på tallerkenen
Fjern ingefær fra hoisinsaucen, og varm den godt igennem
Dryp lidt sesamolie i, hæld lidt sauce ved andekød og ris
Det er tid til servering, sammen med resten af risene og saucen.
Stegte ris med kål og bacon:
Ingredienser: (4 pers.)
320g jasminris
6 dl.vand
1 spsk. Olie
70g bacon i tern
140g savojkål, i strimler
1 bdt. Forårsløg, i mindre stykker
Marinaden fra andebrysterne
140g fine ærter, frost
Kog risene efter anvisningen på emballagen
Risene skal være ret faste, kog dem dagen i forvejen,
så bevarer de biddet
Varm olien i en bred bundet gryde, olien skal dække bunden af gryden
Tilsæt bacontern, og lad dem stege et par min.
Kom risene i, og steg dem under omrøring
Tilsæt 2 spsk. Vand og marinaden fra andebrysterne
Tilsæt kål og forårsløg, læg låg på gryden, og lad det hele
varme godt igennem et par minutter,
til kålen er faldet let sammen
Vend ærterne i, og lad dem netop blive varme.
Tid til servering.
Dagens hovedret, Sojastegt andebryst med hoisinsauce og
stegte ris med bacon, Velbekomme.
Dessert: Jordbær-Cheesecake med Oreos kiks
En hurtig og nem Cheesecake at fremstille og så smager den
fortryllende med sit fløjlsbløde indre og friske jordbær –
en rigtig jordbærkage
Køkkenet kalder.
Ingredienser:
Bund:
220g oreo kiks
75g smør, smeltet
Fyld:
700g jordbær, frost
2 – 3 spsk. Sukker
2 tsk. vaniljesukker eller vaniljepasta
400g philadelphia eller mascarpone flødeost
50g flormelis
1 stk. vaniljestang
3 dl. Piskefløde
50g chokolade, mørk
10 stk. makroner, knuste
7 blade husblas
Topping:
2 dl. Jordbærsaft
1 dl. Vand
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Sukker
3 blade husblas
1 bk. Jordbær, friske og rengjort
Bund:
Start med at komme oreo kiksene i foodprocessoren og
kør til kiksene er knust
Til en fin masse. Kan også knuses med kagerullen/kødhammeren
i en plastpose.
Tilsæt det smeltede smør
Stil en kagering ø24 cm. på et fad (ring fra springformen)
For kanten med kagefolie
Fordel kagemassen i et jævnt lag
Pres det sammen med en ske, lad massen glide lidt op ad siderne ca. ½ cm.
Sæt bunden i køleskab mindst i en time.
Fyld:
Læg husblassen i koldt vand i min. 10 min
Giv jordbærrene et opkog i ca. 2 min.
Tilsæt vaniljesukker og smag til med sukker
Tag ca. 2 dl. Saft fra inden jordbærrene blendes
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
Bland det i flormelissen og rør det i flødeosten
Pisk fløden til skum og vend det i osteblandingen
Knug vandet af husblassen og lød det i den varme jordbærmasse
Rør til husblassen er smeltet
Lad jordbærblandingen afkøle, inden den hældes i osteblandingen
Lav chokoladespåner, med æggen af en skarp kniv
Tilsæt chokoladespåner og de groft knuste makroner i fyldet
Hæld fyldet over bunden, og sæt kagen til afkøling til næste dag
Topping:
Læg husblassen i koldt vand i minimum ca. 10 min.
Giv jordbærsaft og vand et kort opkog, tilsæt vaniljesukker og
smag til med sukker
Lad jordbærsaften afkøle lidt inden husblassen knuges fri
for vand og tilsættes saften
Rør til det er smeltet
Skær de rengjorte jordbær i skiver, og anret dem på kagen
Lad jordbærgeleen afkøle, inden den forsigtigt hældes over kagen
Sæt cheesecaken i køleskabet min. 4 timer.
Så er det tid til servering.
Dagens dessert, Jordbær-Cheesecake med Oreos kiks
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar