• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Weekends gryde

15. juli 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Til en udsøgt søndags-middag, vil denne luksusgryde, serveret med
kogte ris, tage kegler og med en lækker dessert, så er den hjemme.
Skulle der blive noget til overs, så er det bare i fryseren med det,
nem mad til en travl hverdag.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
600g mørbrad, okse, kalv eller gris
1 – 2 spsk. Olie
25g smør
1 – 2 løg, finthakket
2 – 3 fed hvidløg, finthakket
250g champignon, halveres
1 stk. peberfrugt, rød i stimler
¼ liter hvidvin eller bouillon
1 tsk. paprika
½ tsk. estragon
½ tsk. timian
½ tsk. basilikum
¼ liter fløde
50 – 75 g blåskimmelost eller brie
Evt. maizena til jævning af saucen
Salt og peber
Tilbehør:
kogte ris

Start med at skære kødet ud i 2 – 3 cm tykke skiver/klodser

Krydr med salt og peber
Brun det i en stegegryde med olie/smør, gerne af et par omgange

Tag kødet op af gryden og steg løgene gyldne og bløde ca. 8-10min.

Tilsæt hvidløg, champignon og peberfrugter og steg under
omrøring ca. 5 min.

Tilsæt vin, eller bouillon og krydderier og kog det igennem
Tilsæt fløde og ost og giv det et opkog

Læg kødet i saucen og varm retten igennem
Jævn evt. saucen med lidt maizena udrørt i koldt vand
Smag til med salt og peber
Serveres med kogte løse ris og surt

Dagens tallerken, Weekend gryde med kogte løse ris og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse

Previous Post: « Risotto med kylling
Next Post: Gæstemiddag ”Fisk og Fugl med bær” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme