God gammeldags fynsk grydebøf som her fra midt i fyrrene
skal serveres med saucen hældt over og en god hjemmelavet
kartoffelmos til. Det var bestemt ikke hverdagsmad i 50’erne
i denne variation med oksefilet. Det far slet ikke helt let i 1944
at skaffe ingredienser til denne i øvrigt meget velsmagende ret.
I krigen var der rationeringer på mange ting.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
500g Okseinderlår eller filet
2 spsk. fedtstof til stegning
2 dl. oksebouillon
2 stk. løg, hakket
2 stk. gulerødder, mellem
salt og peber
1 tsk. allehånde, stødt
2 spsk. maizena til jævning af saucen
Start med at skære kødet ud i skiver på ca. 7-8 mm tykkelse
banke kødskiverne godt og brun dem i hedt fedtstof på panden
læg de brunede skiver kød over i en gryde og tilsæt fond/suppe
lige så det dækker kødet.
(jeg steger i en trykkoger og kan dermed halver stegetiden)
de snittede løg brunes på panden og tilsættes til gryden, sammen
med tykke gulerodsskiver, salt og peber, en smugle allehånde.
læg låget på gryden og bøfferne simrer nu i 2 – 3 timer ved svag
varme til de er ekstra møre.
skyen hældes fra og jævnes med lidt maizena udrørt i koldt vand.
tag bøfferne over i en serveringskål og hæld saucen over.
serveres med en god kartoffelmos til.
Dagens tallerken, Fyns grydebøf med kartoffelmos og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar