I dag svigtede fiskebilen og “nød lærer nøgen kvinde at spinde”.
I supermarkedet kom en pakke frossen fyldte rødspætter i kurven,
noget jeg ellers ikke bryder mig om, jeg vil helst selv lave det fra bunden,
så ved man hvad der er i.
Trods negativ omtale på de sociale medier, må det komme an på en prøve.
Når man læser anmeldelsen fra producenten, er rødspætterne fanget i
Nordsøen. De tager kritisk stilling til de fangstmetoder, der anvendes til
at fange alle deres rødspætter. Det lyder jo meget godt, men nu må vi
smage på varen.
Ingredienser.:(2 pers)
1 pk. Fyldte rødspætter
200 g kartofler, små
150 g grønne bønner
½ dl. Olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. Havsalt
½ tsk. Friskkværnet peber
Desuden skal der bruges.:
2 stk. citronbåde
2 stk. salatblade
1 stk. tomat delt i halve
Start med at lave dressingen
Bland olivenolie, presset hvidløg, salt og peber i en skål
Kom kartoflerne op i dressingen og rør dem godt rundt
Læg kartoflerne i et ildfast fad/bradepande
Bag kartoflerne i ca. 30 min på midterste rille i ovnen ved 200 gr.
Kom bønnerne i en gryde med en god klat smør
Varm op på lav varme
Følg opskriften på posen
Varm en pande op til middel varme
Tilsæt 1 spsk. Smør og 1 spsk. Olie
Når smør/olie er varm, tilsættes fisken
Steger nu i ca. 6 min. På hver side
Så der opnås en sprød stegeskorpe
Læg fisken i et ildfast fad og hæld indholdet fra panden over
Sæt fadet med fisken i ovnen i de sidste 6 min. af kartoflernes bagetid
Nu skal der anrettes
Læg et salatblad på tallerkenen
Læg fisken ind over salatbladet
Læg 3 stk. kartofler ved den ene side
Læg lidt bønner ved den anden side
Læg en halv tomat, på salatbladet
Læg citronbåd i bunden af tallerkenen
Der kan evt. laves en kold sauce af 2 – 3 spsk. Creme fraiche,
lidt hakket skalotteløg og 1 – 2 spsk. Fint hakket persille.
Nu er det tid til servering.
Dagens tallerken, Fyldte rødspætter med rejer og asparges,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
PS.: fisken er ikke så ringe endda, men indeholder en
ubestemmelig smag på saucen og skulle man lede efter hele rejer,
findes de ikke, da rejerne er hakket i små stykker og efter pakke at
dømme skulle det være en hummersauce, som er meget vanskelig
at smage.
Skriv et svar