Frikassé er en lys stuvning, som kan laves med forskelligt kød og
grøntsager. Denne opskrift er en Fransk fedtfattig opskrift på
kyllingefrikassé der serveres med pille kartofler.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
350g kyllingefilét evt. hel kylling
½ liter vand
½ tsk. salt
1½ dl. Hønsebouillon
65g gulerod i skiver
65g porre i ringe
18g mel (til jævning)
½ dl. Fløde
50g aspargessnitter
65g ærter (frost)
Salt og peber
Evt. lidt persille, hakket
300g kartofler
Jeg har brugt en grillet kylling, hvor jeg har skåret brysterne af.
Bruges der fersk kyllingefilét, koges de i lidt saltet vand,
suppen skummes
Fileterne koges ca. 25 – 30 min ved svag varme og under låg
Fileterne tages op og hviler tildækket
Den angivet mængde suppe (bouillon) måles af
Porre og gulerødder skæres i tynde skiver
Gulerødder og porre tilsættes, grønsagerne koge i ca. 5 til 10 min.
Lav en meljævning af vand og mel
Saucen jævnes med meljævningen og koger videre 5 – 10 min.
Fløde, aspargessnitter og ærter tilsættes
Smages til med salt og peber
Kødet skæres i mundrette stykker, skinnet kasseres
Saucen hældes over kyllingestykkerne
Ved servering drysses retten med hakket persille
Servers med kogte pillede kartofler.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Fransk Kyllingefrikassé med pille kartofler og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar