Hakket oksekød som laves til et farsbrød med løg og tomater,
bagt i ovnen
Serveret med kogte kartofler, grøntsager og tomatsauce.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
500g hakket oksekød
1 stk. zittauerløg, stort finthakket
1 ds. Flåede tomater
1 tsk. salt
2 tsk. peber
1 stk. æg
2 spsk. Mel
Lidt mælk
Start med at blande oksekødet med
Æg, salt, peber, mel, væden fra dåse tomaterne
Suppler op med mælk ca. 1 dl.
Til en fast konsistens
Pil og hak løget fint
Smør et ildfast fad med lidt smør og form ”brødet” heri
Farsen formes til et ”brød”, udhul det i midten
Kom de finthakkede løg og tomater deri
Luk farsen omkring løg og tomater
Steger nu i ovnen i ca. 45 min ved 200gr.
Serveres med kogte kartofler og grøntsager
Grøntsagerne koge møre i lidt vand med salt og smør
Gulerødder, kartofler og porrer ca. 20 min. blomkål ca. 15 min.
Sovsen laves af væden fra farsbrødet eller en tomatsauce
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Forloren Oksefilet med grøntsager og
tomatsauce
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Tomatsauce:
Tomatsauce er populært verden over til pizza, pasta og kødretter
Og kan være klassiske italienske, krydrede mexicanske eller en
hel anden lækker variant.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 – 6 pers.)
1 stk. peberfrugt, rød
6 stk. tomater modne eller en dåse
4 fed hvidløg
Krydderier f. eks. Gurkemeje, sort peber, cayenne peber, salt
Lidt rørsukker
1 spsk. Olivenolie
Pil og hak hvidløgene, gem dem til senere
Skær den røde peberfrugt i små stykker
Sauter dem på en stegepande i olivenolie
I en gryde tilsættes de stegte peberfrugter og tomater
Varm gryden op ved lav varme
Tilsæt krydderierne og rørsukker
Lad det simrer i ca. 45 min. hvidløg tilsættes lige før det
trækkes fra varmen
Hæld tomatsaucen i en blender og blend det fint
Hæld det tilbage i gryden
Smag til med salt, peber evt. sukker eller anden krydderi
Kan fortyndes med lidt fløde eller mælk til den konsistens
du ønsker.
Klar til brug
Skriv et svar