Når man godt vil have stille sulten med Belgisk øl og mad,
er der masser af muligheder indenfor belgisk gastronomi.
Generelt er belgisk mad temmelig god – en kombination af
franske finesser og tyske portionsstørrelser går det uovertruffen.
De fleste belgiske retter har øl som ingrediens, men nok et
komponeret sigte med, at man skal drikke øl til maden.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
500g svinekød i tern
2 spsk. mel
30g smør/olie
salt og peber
1 stk. gulerod
1 stk. løg, stort
Suppevisk af :
3 stilke persille
1 stk. laurbærblad
1 kvist timian, stor
2 dl. Pilsner øl
2 dl. svinebouillon
1 spsk. mel
Kødstykkerne vendes i mel krydret med salt og peber
Brunes god i smør/olie på alle sider
Lægges i et ovnfast fad
Guleroden skæres i små tern, løget i tynde ringe
Begge dele svitses let og hældes i fadet til kødet
Panden koges af med bouillon og øl
Melet røres til en jævning og piskes i sovsen
Hældes over kødet, fadet dækkes med låg eller stanniol
Sættes i ovnen ved 225 gr. i 20 – 30 min.
Retten serveres med kartoffelmos.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Flamsk gryderet med svinekød og kartoffelmos,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar