Her har fiskefrikadellerne fået vinger på grund af kyllingekødet, en
sammensætning der kalder på mere, meget lækker smag
køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
250g fersk laks eller torsk
150g Kyllingekød, hakket
1 stk. æg
8g loppefrøskaller eller finvalsede havregryn
30g piskefløde
½ tsk. chiliflager, tørrede
½ tsk. salt
1 knsp. Peber
2 tsk. timian, tørret
flydende fedtstof til stegning
Coleslaw:
150g gulerødder
150g spidskål
2 spsk. piskefløde
2 spsk. cremefraiche 38%
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. honning, flydende
½ stk. citron, saft
salt og peber
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. nigellafrø
lidt frisk persille
Fiskefrikadeller:
Start med at skære skindet af laksen
Derefter hakkes laks eller torsk fint
bland det med det hakkede kyllingekød
rør æg, loppefrøskaller, fløde og krydderi
i farsen, stil farsen på køl, mens du laver slaw.
Form 10 stk. frikadeller af lakse/kyllingefarsen, og
steg dem gyldne og gennemstegte i smør/olie på
en varm pande, på begge sider, vend dem jævnligt
Coleslaw:
skræl og riv gulerødderne groft,
snit spidskålen fint,
Vend gulerødder og kål sammen i en skål
Rør fløde, cremefraiche, sennep, eddike, honning
og citronsaft sammen til en dressing.
Smag til med salt og peber, vend dressingen med
grøntsagerne, pynt med tørristede græskarkerner
og nigellafrø samt hakket persille.
klar til servering med et godt stykke brød til
Dagens tallerken, Fiskefrikadeller med vinger, coleslaw og hvidløgsbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar