Fisk er jo sundt og efter anbefalinger fra fiskebranchen, skulle vi spise
fisk to gange om ugen. Der er ingen tvivl om at det er sundt, men jeg
må indrømme, at for vores vedkommen bliver det ikke helt til to gange
om ugen. For at bøde lidt på det, laver vi fiskefrikadeller i dag.
Ingredienser.:(4 pers.)
400 – 500 g Kuller/torskefilet
3 spsk. Rasp
1 Æg
1 Løg
100 – 125 g røget Bacon
½ – 1 dl. Fløde (alt efter hvor meget farsen kan trække)
Salt
Peber
1 kop Persille, finthakket
8 stk. store rå Rejer
Den nemmeste måde at lave fiskefars på er i en foodprocessor, har man
ikke sådan en kræver det lidt mere arbejde med kniven. Hvor fisken,
bacon og rejer skal hakkes fint.
Torskefileten befris for ben, del den i grove stykker og kom dem i
foodprocessoren. Skær baconen i fine tern og kom dem op til fisken.
Riv løget og kom det i foodprocessoren, tilsæt rejer, persille, æg,
smag til med lidt salt, peber og rasp, lidt fløde.
Det hele køres til en lind fars og husk man kan altid justerer farsen med
rasp og fløde.
Hvis man ikke har lyst til at smage på den rå fiskefars, så steg en lille
frikadelle af farsen, smag om den har den rette smag af salt og
krydderier, ellers tilsæt noget mere, det er sidste chance.
Når man synes at konsistensen og smag er som den skal være, sættes
farsen på køl en times tid i køleskab, inden stegningen.
Nu skal fiskefrikadellerne steges, sæt en pande over varmen,
svag/middel varme. Kom lidt smør blandet med olie på panden
og lad det bruse af. Form frikadeller med 2 spiseskeer eller i hånden,
jeg har brugt 2 skeer.
Og det er skeerne som bestemmer størrelsen på frikadellerne.
Jeg bruner kun frikadellerne og derefter kommer de i ovne på
200 gr. I ca. 12 – 15 min.
Fiskefrikadellerne er nu brunet på begge sider og klar til at
komme i ovnen.
Undersøg lige din pande om den kan gå i ovnen, det er ikke alle pander
der kan. Efter 12 – 15 min. Et det tid til servering.
hvis panden ikke kan gå i ovnen, så steg dem færdig på panden
ca. 15 – 20 min ved svag/middel varme.
Dagens tallerken, Fiskefrikadeller, lyn syltede rødbede/rødløg,
remoulade og hjemmebagt rugbrød, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar