En squash er et bær, der også kan kaldes en courgette eller
en zucchini der findes i to typer: Dels en sommersquash
og en vintersquash. En sommersquash har normalt grønne
eller gule frugter, men de findes også i andre farver.
Vintersquash har en anden slags skal og en anden smag
og kan opbevares i betydeligt længere tid, men bruges på
samme måde. Squash er en ingrediens i den franske grønsagsret
ratatouille, men kan også bruges i wok eller skives på langs og grilles.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers)
1 stk. Squash, pæn størrelse
1 stk. løg, stort
1 spsk. Smør/olie
300 g oksekød, hakket
1 spsk. Tomatpure, koncentreret
½ tsk. basilikum, tørret
1 tsk. oregano, tørret
1 spsk. Creme fraiche18%
Salt og peber
2 spsk. Rasp
15 – 20 g Mozzarella
Skær squashen igennem på langs
Skrab indmaden ud med en ske,
Skallerne skal være ca. 1 cm tykke
Hak squashkødet groft
Pil løget og skær det i tern
Svits det i smørret på en pande
Tilsæt oksekød og lad det tage farve
Kom tomatpuré, squashkød, hakket basilikum og oregano på panden
Steg det et par minutter ved stærk varme, så væden fordamper
Træk panden fra varmen, lad det køle lidt
Tilsæt creme fraichen og smag til med salt og peber
Læg squashskallerne i et ovnfast/bradepande fad
Fordel fyldet i squashskallerne
Drys med rasp og revet ost over squashen
Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 225 gr ca. 20 min.
Til osten er smeltet og squashene er møre.
Serveres med flutes eller kuvertbrød.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Farseret squash, med kuvert brød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar