Dumpling er en bred klasse af retter, der består af stykker af kogt dej, ofte
viklet rundt om et fyld. Dejen kan være baseret på brød, hvede eller andet
mel, eller kartofler, og den kan være fyldt med kød, fisk, tofu, ost, grøntsager
eller en kombination.
køkkenet kalder
Ingredienser: (ca. 30 stk.)
3 stk. forårsløg
1 stk. Chili rød
20g ingefær, frisk
1 stk. gulerødder
300g hakket svinekød
2 spsk. Soyasauce
½ spsk. sesamolie
1 spsk. maizena
2 spsk. olivenolie
Dumplings dej:
250g hvedemel
1 knsp. Salt
1 dl. Kogende vand
4 spsk. lunken vand
Asiatisk kålsalat:
1 stk. spidskål
2 stk. gulerødder
125g sugarsnaps
3 spsk. Soyasauce
2 spsk. sesamolie
10g frisk ingefær
1 stk. rød chilie
3 spsk. limesaft
30g nødder, groft hakket
1 bundt friske koriander
Skyl og snit spidskålen fint, skræl gulerødderne, og riv dem
i lange stimler, snit sugarsnaps igennem på langs, bland alle
grøntsagerne sammen.
rør soya, sesamolie, friskrevet ingefær, finthakket chili og
limesaft sammen, smat til, juster evt. med lidt honning eller
flydende sødemiddel. Anret salaten i en skål, og drys med
groft hakket nødder og friske koriander. Server de japanske
Dumplings sammen med kålsalaten og sød chilisauce til at
dyppe i
Til servering:
2 dl. Sød chilisauce
Dumpling dej:
Start med at blande hvedemel og salt sammen i en skål
rør det kogende vand sammen med melet
bland dernæst det lunkne vand i, og ælt dejen godt i 3 – 4 min.
til den er ensartet og glat på overfladen.
kom dejen op i skålen, og dæk dem til med husholdingsfilm
eller kom den i en plastpose.
lad dejen hvile i ca. 30 min. Rul herefter dejen tyndt ud ca. 1mm
tykkelse og brug en udstikker til at stikke cirkler ud med på ca.
8 cm. i diameter. Saml dejen, og rul den ud igen, til der næsten
ikke er mere dej tilbage. Brug gerne en pastamaskine.
så er dumpling rondellerne klar til fyld.
Dumpling:
Rens forårsløg og chili, og hak det fint. Skræl og riv ingefær og
gulerod. Bland alle grøntsagerne sammen med hakket svinekød
i en skål, tilsæt soja, sesamolie og maizena, og rør det sammen
til en fars.
Når farsen er rørt god sammen, er den klar som fyld i dumpingerne
Læg en dejrundel i formen eller på et skærebræt, stil en lille skål
med vand ved siden af. Læg en teskefuld af fyldet midt på dejen
og brug en finger til at, fugte kanten med vand, luk formen sammen og
dumplingen er klar, eller buk dejskiven med fyld på sammen på midten
og tryk kanten sammen med en gaffel, fortsæt til der ikke er mere dej
læg dem klar på et stort fad beklædt med bagepapir.
Steg dem i olie i ca. 5 min. eller damp dem i en bambusdamper
i 15 – 20 min. til de er møre, kan med fordel brunes i olie og
derefter færdiggøres i bambusdamperen i 2 – 3 min.
Tomatsauce:
25 g smør
2 stk. løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
1 ds. Hakkede tomater
1 spsk. Rosmarin, finthakket
1 spsk. Timian, finthakket
1 tsk. Paprika, røget
70g tomatpure, koncentreret
2 spsk. æblecidereddike
salt og friskkværnet peber
Tilsæt løg og hvidløg til en gryde med smør og sauter til
løgene er klare og bløde
Tilsæt alle de andre ingredienser og lad det simre i 10 – 15 min.
blend den med en stavblender, hvid der er for mange hele
stykker af tomater i.
lad det simre i 15 min. kom de færdige dumplinger i et fad og
hæld tomatsaucen over.
klar til servering.
Dagens tallerken, Dumplings med svinekød, tomatsauce og asiatisk salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar