Hakkebøf er en traditionel dansk ret. Den spises med bløde løg,
kogte kartofler og brun sovs. Tilbehøret kan være surt og sødt
som syltede agurker, syltede rødbeder, rødkål, mormor salat,
syltede grønne tomater og syltetøj.
Bøffen er af cirkelformet hakket oksekød, som krydres på overfladen
med salt og peber, steges på en pande, som regel i lidt fedtstof. Denne
opskrift er uden fedtstof på panden til bøfferne, men brunes på
panden og færdiggøres i et ildfast fad i ovnen, med en lækker sovs
og bløde løg og du bliver ikke skuffet med denne ret.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
500g oksekød, hakket
3 stk. store løg
150g gulerødder
150g ærter, grønne evt. frost
2 – 3 spsk. Smør/olie
3 spsk. Mel
½ liter mælk + kogevandet fra grøntsagerne
Lidt kulør
Salt og peber
Skræl og skær gulerødderne i mundrette stykker
Kog lidt vand op med et drys salt
Tilsæt gulerødder og ærter og lad det koge i ca. 15 – 20 min.
Der må godt være lidt bid i grøntsagerne
Form bøfferne af kødet, med lidt koldt vand på hænder og spækbrættet
Krydr bøfferne med salt og peber
Steg dem på en varm stegepande uden fedtstof
1 – 2 min. på hver side,
Læg de brunede bøffer i et ildfast fad
Læg de kogte grøntsager rundt om bøfferne i fadet
Skræl løgene og skær dem i tynde skiver
Steg løgene på stegepanden i lidt smør/olie
Kom de bløde løg op i fadet oven på bøfferne
I en lille kasserolle laves en opbagt sovs af
Smør, mel, mælk, vand fra grøntsagerne og lidt kulør
Smag til med salt og peber
Hæld sovsen over bøfferne i fadet
Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200gr. i 10 min.
Serveres med kogte kartofler og mormor salat
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Dansk bøf i fade med kartofler og mormor salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar