Et hit på grillen er forkogte/dampede marinerede ribben, det gør lykke
når menuen stå på det. Jeg damper dem på eftervarmen i grille fra dagen
i forvejen, og dampes i 45 – 50 min. Det er jo lidt mere tidskrævende,
men ventetiden værd.
Vi går til den.
ngredienser.:(2 pers)
800 – 1000 g ribben
Marinade.:
¼ dl. Olivenolie
1 dl. Tomatketchup
2 spsk. Brun farin
1 spsk. Soja sauce
1 spsk. Worcesterhiresauce
½ tsk. Cayennepeber
1 fed hvidløg
1 tsk. Løgpulver
1 tsk. Røget paprika
2 spsk. Teriyakimarinade, kikkoman
1½ spsk. Sød chilisauce
Lidt tabasco (kan udelades)
Salt og peber
(denne marinade kan gemmes i et glas og på køl, kan holde sig i flere
måneder og er også god til meget andet kød)
Start dagen i forvejen med at dampe ribbenene
Tag en bradepande som kan gå på grillen
Læg en rist over bradepanden
Placer ribbenene på risten
Krydr med salt og peber
Hæld ca. 6 – 7 dl. Vand i bunden af bradepanden
Dæk det hele med alufolie og prik nogle huller i folien
Brug eftervarmen, sæt det på indirekte varme i 45 – 50 min med låg på
Tag det ud fra grillen og køl det ned, så hurtigt som muligt
Rengør bradepanden og læg de af kølede ribben i bradepanden
Bland nu ingredienserne til marinaden i en skål
Rør det hele godt sammen og lad det trække ½ time
Smag til med salt og peber
Smør begge sider af ribbenene med marinaden
Stil dem på køl til næste dag
Grill dem på direkte varme i 2 – 3 min.
Vær over dem hele tiden, vend ribbenene meget tit
Der er sukker i marinaden, så de tager hurtigt farve
Når de har en pæn farve flyttes de til indirekte varme
Varmes godt igennem ca. 10 min med låg på
Tages op på serveringsfadet
Servers med en god blandet salat eller coleslaw, bagt kartoffel eller brød
Dagens tallerken, Dampede/Grillet marinerede ribben med
blandet salat og brød, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar