Alle kender nok til et triste blik man får når der kikkes i
køleskabets grønsagsskuffe, og se nogle slatne grønsager
der er blevet til rest fra andre måltider.
Det skal man ikke blive fortvivlet over, de kan meget nemt
transformeres til en lækker velsmagende cremet suppe,
og her kommer opskriften.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. løg
1 stk. porre
3 stk. kartofler, store
2-3 stk. gulerødder
4 stk. champignon
2 stængler bladselleri
100g selleri
1 håndfuld rucola
1 stk. avocado
½ stk. broccoli
150g blandet gulerødder og ærter fra frost
2 dl. Sødmælk
1 tsk. paprika
1 tsk. timian, tørret
1 – 2 spsk. olie
Salt og peber
1 liter grønsags-bouilllon (bouillon terning)
Så er grøntsagskuffen tømt, men alle andre typer
grønsager kan bruges
Start med at skære løg og porre i tynde ringe
Svits dem klare i lidt olie
Kom de svitsede løg og porre i en gryde
Tilsæt derefter kartofler i tern og grøntsagsbouillon
Lad blandingen koge i ca. 20 min. til grøntsagerne er møre
Purér blandingen i blenderen eller med stavblenderen
Kom det hele tilbage i gryden, kog op
Tilsæt mælk, timian og paprika, kog suppen igennem i ca. 10 min.
Smag til med salt, peber og evt. mere paprika
Klar til servering.
Dagens tallerken, Cremet Grøntsagssuppe med hvidløgs flüte
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar