Italienske Ciabattaboller er en fryd for ganen, den lange hævetid giver
en luftig krumme, fordi dejen får tid til at udvikle sig og blive smidig.
Bollerne bages ved høj varme, og med vand i bunden af ovnen, giver den
lækreste sprøde skorpe.
Bageriet kalder.
Ingredienser:(ca. 14 stk.)
400 g hvedemel
200 g durummel
5 g Gær
5 dl. Vand
1½ tsk. salt, fint
Bland gær, vand og salt, og tilsæt derefter durummelet
Rør rundt til melet er opløst, tilsæt derefter hvedemel
Rør til dejen er ensartet
Den skal stadig være våd, når den sættet til hævning
Dæk dejen til og sæt den i køleskabet natten over
Næste morgen vendes dejen ud på et meldrysset bord
Sigt durummel over dejen
Brug en spatel eller dejspade til at skære dejen ud
Flyt forsigtigt bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir
Bag bollerne ved 240 gr, og vent til ovnen er helt varm
Bag ciabattabollerne midt i ovnen i ca. 20 min
Sæt en lille skål/bradepande med lidt vand i bunden af ovnen
Så de får en gylden og sprød skorpe
Tag bollerne ud af ovnen, lad dem køle af på bageristen
Det er tid til servering.
Dagens bagværk, Italienske Ciabattaboller, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar