
Cheesecake er en sød dessert der består af et eller flere lag.
Det tykkeste lag består af en blanding af blød, frisk ost, flødeskum
og vanilje. Hvis der er en bund i kagen, er den som regel lavet som
en skorpe af knuste digestive kiks eller en bagt sukker kage.
Kagen kan dekoreres med frugt, flødeskum, nødder eller gele.
Kan også laves med forskellige smage som eksempelvis jordbær,
lime, chokolade eller karamel.køkkenet kalder

Ingredienser: (ca. 15 stk.)
100g smør
200g digestive kiks
325g flødeost Philadelphia
325g flødeost Mascarpone
5 dl. piskefløde
1 stk. vaniljestang
100g flormelis
½ stk. citron
4 blade husblas
200g ribsgele
Start med at pensle en springform ca. 24 cm. i diameter med lidt olie

Knus kiksene, brug en plastpose og kagerullen smelt smørret i en
gryde ved lav varme
tilsæt kiksekrummerne til smørret og fordel massen i springformen

Sæt springformen på køl

Kom flødeost, mascarpone, flormelis, vanilje

Saften fra citronen i en skål og blend den til den er blank
med stavblenderen
Sæt husblassen i blød i koldt vand

Pisk fløden til den er luftig og cremet og vend den i flødeosten
Smelt husblassen over vandbad og køl den lidt af

Tilsæt husblassen i en tynd stråle til ostemassen
Husk den ikke må være for varm og cremen ikke for hold
Hæld massen ud over kiksebunden og glat overfladen
Stil den i køleskab til den er stiv, mindst 3 timer
Varm geleen ved svag varme i en gryde

Til den er let flydende og afkøl den lidt

Hæld den forsigtig ud over kagen og stil den tilbage i køleskabet

Til den er helt kold, gerne til næste dag
Klar til servering.

Dagens dessert, Cheesecake med rigsgele, Velbekomme
mange glade madhilser
John
Skriv et svar