En svinekoteletter, som andre kødkoteletter, er en lændeskæring taget vinkelret på
grisens rygsøjle og kan fås med et ribben , skaftekoteletter. Svinekoteletter er
uforarbejdede og slankere end andre udskæringer og kan udføres på mange
forskellige måder og som her marineret i en lækker marinade.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. skaftekoteletter
2 spsk. mørk farin eller muscovado-sukker
2 spsk. appelsinsaft
1½ spsk. rom, mørk
1 spsk. kokosmel
¼ tsk. kanel, stødt
Kokosris:
180g basmatiris eller jasminris
2 dl. Kokosmælk
4 dl. vand
¾ tsk. salt
1 stk. chili, tørrede
2 stk. kardemommekapsler
2 stk. stjerneanis
3 spsk. rosiner
3 spsk. cashewnødder, ristede
1½ spsk. kokosmel, ristet
salt og peber
Start med at fjerne overflødigt fedt fra koteletterne og læg dem i
et fad af plast eller glas.
kom farin, appelsinsaft, rom, kokosmel og kanel op i en skål og
rør til sukkeret er opløst.
fordel marinaden over kødet, dæk med film og stil det på køl i
mindst 2 timer, meget gerne natten over.
Hvis du bruger grill, så skal den varmes godt op, tag koteletterne op
af marinaden, og gem den til senere
grill koteletterne i 15 – 20 min. alt efter tykkelse, smør flittigt med
marinaden, når du griller, eller
Steg koteletterne på en Gill-pande i køkkenet, brun af ved stærk
varme, læg koteletterne i et ildfast fad og steg dem færdige i ovnen, har du en
Princesse (air Frey) så brug den, 170 gr. i 16 min. skrue ned for varmen og steg
koteletterne sammenlagt i ca. 18 – 20 min. Pensl flittigt med marinaden
Kokosris:
Skyl risene i koldt vand, og kom dem op i en gryde sammen med
vand og kokosmælk, bring det i kog.
Rør rundt, læg låg på og skru ned for varmen, så det lige står og
simrer, lad risen simre i ca. 12 min, eller til væden er væk, træk
gryden fra varmen og lad risene stå og trække i ca. 10 – 12 min.
med låg på gryden
Løsn risene ved at røre igennem med en gaffel
Tilsæt rosiner og ristede cashewnødder vend dem godt rundt i risen
krydr med salt og peber, drys ristede kokosmel over
klar til servering med en grøn salat.
Sammen med saucen fra marinaden,
Som du har smagt til med evt. flere krydderier og fløde eller mælk og
saucen er klar til servering.
Dagens tallerken, Caribiske svinekoteletter med kokosris og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar