Bollerne som ikke bruges, kommes i fryseren til en anden
gang, hvor den står på burger.
køkkenet kalder
Ingredienser: (6 stk.)
½ dl. kogt vand
1 dl. mælk
12g gær
2 spsk. olie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 stk. æg
50g durum hvedemel
250g hvedemel
1 spsk. sesamfrø
Start med at komme vand og mælk i en skål. Kom
gær, olie, sukker, salt og æg i mælken og pisk det godt
Rør nu melet i lidt efter lidt, til du får en god og smidig dej
der ikke klistrer. Dæk skålen med film eller et viskestykke
og lad dejen hæve i ca. 45 min.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, pres luften ud af den
og del dejen i 6 lige store dele, form dem til boller, og læg
dem i formen, eller en bageplade, pres dem lidt flade og
drys med sesamfrø og lidt durummel. Læg en plade/bradepande
ovenpå bollerne med ca. 1 kg. Vægt på. Efter hæver nu i ca.
30 min. Sæt ovnen på 200gr. alm. ovn, varmluft på 185gr. i
18 min. tages ud af ovnen og køler af på en bagerist.
klar til servering.
Dagens burger, Burger med salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar