Brandade er en overset fiskeret herhjemme, men er ved at vinde
indpas på spisekortene i restauranterne. Dette fantastiske fad fra
det sydlige Frankrig kan laves på mange forskellige måder, men
det er normalt en slags kombination af saltet torsk (klipfisk), kartoffel,
hvidløg og olivenolie.
I denne opskrift har jeg skiftet torsken ud med varmrøget laks og
det bliver den ikke ringere af.
Det er tid til at gå i køkkenet.
Ingredienser:(2 – 3 pers.)
4 – 500g kartofler
250 – 300g varmrøget laks
2 dl. Mælk
2 – 3 fed hvidløg
1 spsk. Smør Olivenolie
2 spsk. Kapers, hakket
½ bundt dild, hakket
2 spsk. Rasp, gerne pankorasp
Salt og peber
Kartoflerne skrælles og koges møre ca. 20 min.
Moses med lidt smør
Kog hvidløgsfeddene møre i mælken ved svag varme
Hvidløgene moses i mælken
Rør mælken i kartoffelmosen, tilsæt dild og kapers
Smag til med salt og peber
Rør kartoffelmosen glat med lidt olivenolie
Pluk laksen i grove stykker og vend dem forsigtig i mosen
Kom mosen i et ildfast fad, drys med rasp og kom smørklatter
på toppen
Gratiner i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 min. til den er sprød og gylden
Serveres med grøn salat til
Det er tid til servering.
Dagens tallerken. Brandade med varmrøget laks og grøn salat.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar