• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Agurkesalat gammeldags

8. maj 2018 by John Frøslev 1 kommentar

Den hjemmelavede agurkesalat er selvfølgelig helt fantastisk med nye,
danske agurker fra drivhuset, men den er såmænd også vældig fin med
udenlandske agurker uden for sæsonen. Så hold dig endelig ikke tilbage.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(1 stort glas ca. 1 liter)  
2 stk. Salatagurk
Lidt groft salt
2½ dl. Eddike
2½ dl. Vand
2 dl. Sukker
10 stk. sorte peberkorn
3 – 4 stk. laurbærblade
1 stk. chili, tørret (kan undlades)
Kom eddike, sukker og vand i en lille kasserolle

Tilsæt krydderierne og varm lagen op, så den lige står og simrer  
Efter 4 – 5 min trækkes kasserollen fra varmen  
Chilien tages op, hvis den er tilsat til lagen (Der kan evt. kommes
en lille tsk. atamon i lagen, men så må lagen ikke koge mere)

Snit agurkerne i tynde skiver, gerne i en foodprocessor eller
på råkostjernet  
Kom agurkeskiverne i en skål og drys med salt

Vend agurkerne rundt i saltet og lad dem stå i 10 – 15 min.  
Skyl saltet af agurkeskiverne og knug væden af

Kom dem i atamonskoldede glas  
Hæld den varme lage over agurkeskiverne, så det dækker  
Sæt låg på glasset og lad det køle af  
Efter åbning af glasset og brug af agurkesalaten  
Skal det opbevares i køleskab.  
Det er klar til brug efter 4 – 5 dage.

Dagens tilbehør. Agurkesalat med laurbærblade og chili,
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør Tags: Agurkesalat gammeldags

Previous Post: « Brandade med varmrøget laks
Next Post: Kyllingeoverlår stegt i tomatsauce med brune ris »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme