En rigtig gammel ret fra det danske bondekøkken,
er braiseret oksebryst. Hvis ikke du er godt op i årene,
er det nok tvivlsomt at du efterhånden kender til eller
har lavet oksespidsbryst.
Det er en af de klassiske danske udskæringer som skal koge/stege
i meget lang tid, for bare at blive nogen lunde mørt og spiseligt.
En udskæring som for det meste bliver brugt til supper.
I USA har man en udskæring noget lignende, men taget
lidt højere op på brystet af koen og som de kalder “brisket”.
Denne udskæring er svært at få i Danmark, men Lidl har det
en gang imellem, en hel anden opskrift som vi vender
tilbage til når grill – sæsonen starter.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
1 stk. oksespidsbryst ca. 1,5 kg
Salt og peber
Olie
2 stk. gulerødder
2 stk. porrer
1 fed hvidløg
20 g ingefær
Soyasauce
1dl. piskefløde
1 dl. Vand
1½ dl. Ris
50 g grønne ærter
50 g majs
Tænd for ovnen på 200 gr.
Soigner kødet fri for urenheder og hvis der er meget fedt
Krydr det med salt og peber
Sæt en pande over god varme med lidt olie
Brun kødet godt af på alle sider
Læg kødet i et ildfast fad
Skræl gulerødder og rens porrerne
Skær dem i mindre stykker og svits hurtig på panden
Læg dem rundt om kødet
Riv hvidløg og ingefær og rør ud i sojasauce og vand
Hæld det ud over kød og grøntsager
Dæk fadet med alufolie og sæt kødet ind i ovnen
Steg det mørt i ca. 2½ time
Efter 2 timer kan du fjerne alufolie,
spæd til med vand hvis det er nødvendigt tilsæt 1 dl. Fløde
til retten når der mangler 20 min. af stegetiden det giver en
lidt cremet sky, kog risene efter anvisning på posen
tilsæt evt. lidt grønne ærter og majs til risen
skær kødet ud i skiver og server med sky til ris og urter.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Braiseret oksespidsbryst med ris, ingefær og soya,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar