Brændende kærlighed er en klassiker og det samme er Danmarks
nationalret stegt flæsk med persillesovs.
Her er det en kombination af begge retter tilsat lidt grønt,
men minus sovs, og det bliver det ikke ringere af.
Prøv det, det smager fantastisk.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1 kg. kartofler
2 dl. letmælk
25g smør
salt og peber
750 – 1000g stegeflæsk
½ bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
4 stk. æbler
2 – 3 spsk. sukker
1 spsk. smør
1 bundt krusepersille
Start med at skrælle kartoflerne og kog dem møre i
usaltet vand, ca. 20 min.
lun mælken og smelt smørret i den lune mælk
Mos kartoflerne sammen med den lune mælk og smør
Smag til med salt og peber
Steg flæsket sprødt på en tør varm pande ca. 8-10 på hver side
Bræk den træde ende af aspargesene og skær dem i skiver på skrå
Skær forårsløg i tykke skiver på skrå
Smelt 1 spsk. smør på en ren pande og tilsæt asparges og forårsløg
Steg dem ved middel varme i ca. 5 min.
Tag asparges og forårsløg af panden
Del æblerne i både og fjern kernehuset
Tilsæt æblebådene til panden og steg æblerne ved god varme
Drys æblerne med sukker og steg til de moser lidt ud
Server kartoffelmosen toppet med asparges og forårsløg, stegt flæsk
Ristede æbler og et drys hakket persille.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Brændende kærlighed med stegt flæsk, ristede æbler
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Flemming Fleoberg
Dejlig komponeret ret, sukkeret til æblebådene jeg brugte muscovado sukker Låner lige et af billederne
John
Hej Flemming, Tak for din kommentar og det er helt OK mange hilsner John