Vi skal bruge lidt af årstidens grønne salat til denne ret. Blandet med
lidt blomkål i små buketter og her der det kun fantasien, der sætter
grænser, men pas på, at det ikke bliver en for kraftig smagende salat,
da en del af det vil blive overdøvet af barbecuesaucen.
Jeg har brugt en iceberger med lidt grønne ærter og majs, samt lidt
frisk rød peber og nye pilkartofler.
serveres med friskbagt kuvertbrød
Ingredienser: (2 pers.)
½ kop stærk sort kaffe
1 dl. ketchup
½ dl. cider eddike
½ dl. brun farin
1 stk. løg, skrællet og hakket fint ½ kop
2 fed hvidløg, pillet og knust
2 stk. friske rød peber, grillet så de bliver sorte
1 spsk. sennep pulver blandet med ½ spsk. varm vand
1 spsk. worcestershire sauce
1 spsk. spidskommen
1 spsk. chili pulver, her skal man lige prøve sig lidt frem,
alt efter hvor stærk man ønsker saucen.
Vi starter med at marinere bovsteaken, gerne to timer, læg dem
i et lille fad og hæld ca. 1½ – 2 dl. soya sovs over og stil dem på køl
tænd op i grillen når halvdelen af tiden på bovsteaken er gået.
Tag de røde peberfrugter, halver dem og giv dem et tryk så de
bliver flade og læg dem på grillen eller under hvis det er i ovnen
Lad dem nu blive godt sorte, vend dem et par gange. Når de er
færdige og godt sorte, kom dem i en plast frysepose, bind for posen
og lad den ligge og køle af, de skal ikke i køleskab.
Når peberfrugten er kølet af tages de ud af posen, og den sorte hinde
fjernes let og elegant, nu har peberfrugten fået en pikant sødlig smag
og den skæres i strimler eller store stykker.
Nu skal vi i gang med barbecuesaucen, tag kaffe, ketchup, eddike
brun farin, løg, hvidløg, den røde peber, sennep pulver, chili pulver
worchestershine sauce og spidskommen.
Kom det hele op i en lille gryde og rør det sammen. Bring det i kog
over stærk varme, når det koger sænkes varmen så det bare simre
og det skal det gøre i 20 min.
Træk det fra varmen og lad det afkøle lidt, når det er til at ha’ med
at gøre, puré det i en foodprocessor eller blender.
Nu er det tid til at koge kartoflerne, hvis man ønsker det eller man
nøjes med salaten og brød.
Bovsteakne tages nu ud af køleskabet, og er nu klar til at blive lagt
på grillen på direkte varme.
Når de er godt brunet af, flyttes de til indirekte varme i 15 – 20 min.
alt efter hvor tyk bovsteaken er, lad brødet komme med under løget
de sidste 8 minutter.
Så er det tid til at lave salaten , som kan være sæsonens salat hvor det
kun er fantasien der sætter grænser, et herligt måltid
med et godt glas rødvin til
Dagens tallerken, Bovsteak grillet med barbecuesauce og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar